Беруть на понт. Росія натякає на повномасштабну війну проти України

Росія може вдатися до "сирійського сценарію" і в Україні, - вважає знаменитий учений Олександр Мотиль і наводить докази у статті в The Atlantic Council.

Так, російські експерти останнім часом активізували цю тему - але при цьому, нагадує Мотиль, в авторитарних країнах "експерти" часто неофіційно говорять від імені держави з метою "промацати грунт" на предмет реакцій.

20 грудня. Міхаїл Александров озвучує кривавий план під приводом вигаданого "порушення перемир'я" з боку ЗСУ.

27 грудня. Александр Кофман розповідає про те, як армія РФ братиме українські міста "гірше, ніж Алеппо".

29 грудня. Міхаїл Хазін прям таки пропонує "поділити Україну між Росією та Польщею", привіт, початок 20 століття. На жаль, каже Хазін, знайдуться кілька мільйонів людей, яких "не реформуєш" до згоди новій ситуації - і ці кілька мільйонів доведеться, ні багато ні мало, "частково знищити, а частково видворити", привіт Сталіну.

Фашисти Дугін та Жириновський - теж носії подібних тверджень.

Найбільше жахає, пише Мотиль, холоднокровне обговорення таких "респектабельних варіантів", як масовані бомбардування, геноцид, чистки.

Детальніше на Atlantic Council (англ)

Утім, усі ці висловлювання можуть бути того ж роду, що й "вибрик" Пінчука у The Wall Street Journal - спроба різними шляхами, від залякування до раціоналізації, вибити з України значні поступки.

інозмі україна росія агресія війна

Знак гривні
Знак гривні