США видворяють 35 російських дипломатів і закривають два консульства через шпигунство

Президент США Барак Обама розпорядився вислати 35 російських дипломатів, підозрюваних у шпигунстві і ввів санкції щодо двох російських розвідувальних відомств.

Про це повідомляють Телеграф і ряд інших західних ЗМІ.

Повідомляється, що Вашингтон закриває дві дипломатичні місії Росії в Меріленді і Нью-Йорку, які, на думку американської влади, використовувалися в розвідувальних цілях.

Доступ російських дипломатів на територію місій буде закритий уже в п'ятницю о 12 годині дня за місцевим часом.

Дипломати, оголошені персонами нон грата, повинні покинути територію США протягом 72 годин.

За даними США, ці відомства причетні до кібератак під час президентських виборів. Повідомляється, що президент Росії Владімір Путін особисто докладав зусиль у виборчий процес США.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти Росії через кібератаки.

https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/Programs/Documents/cyber2_eo.pdf">

НАКАЗ (PDF англійською)

Обмежувальні заходи, оприлюднені міністерством фінансів США, також зачіпають шість чоловік і п'ять відомств, серед яких є ФСБ Росії.

Серед тих, хто потрапив до санкційного списку, є командування ГРУ: начальник ГРУ Ігор Коробов, а також його перші заступники Володимир Алексєєв і Сергій Гізун.

Також мінфін США згадує Ігоря Костюкова, називаючи його одним з перших заступників глави ГРУ. Раніше Ігор Костюков ніде не згадувався в цій якості.

Ще двоє російських громадян з цього списку - Олексій Белан і Євген Богачов — називаються ФБР «хакерами» і вже давно оголошені в міжнародний розшук. ФБР підозрює їх у вимаганні, комп'ютерних зломах, розкраданні особистих даних і інших видах шахрайства.

У свою чергу, в Кремлі назвали нові санкції проти РФ спробою підірвати позиції Трампа.

Український текст: Громадське

сша путін росія обама трамп

Знак гривні
Знак гривні