У 2017 вийде на екрани перше українське фентезі

За підтримки Державного агентства України з питань кіно зараз в Україні знімається 40 повнометражних ігрових фільмів, які вийдуть в прокат в 2017 і 2018 роках. Серед них — перший український фентезі, фільм жахів і історичний бойовик.

Про це заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Він підкреслив, що в цьому році вперше за часи незалежності українські фільми стали регулярно з'являтися в кінотеатрах:

«Цей рік став дуже важливим, я б назвав його етапним для українського кіно. Воно почало постійно з'являтися в кінопрокаті, чого ще ні разу не було за часів незалежності».


Правда, в топі відвідуваності серед українських - лише треш від Зеленського

Пріоритетом для фінансування цього і наступного року є ігрові жанрові фільми, розраховані на масового глядача, додав він.

«Ми розуміємо, що саме таке кіно є найбільш популярним, тому повинні займати цю нішу. Звичайно, важко конкурувати з Голлівудом, але навіть в Європі локальне ігрове кіно займає значну частку в кінопрокаті за рахунок ментальної близькості. Тому що люди хочуть бачити кіно про себе, бачити знайомі пейзажі, знайомі міста, традиції», — сказав Іллєнко.

Він додав, що при наявності великої кількості фільмів, «прийде час говорити і про вітчизняну кінематографічну нагороду — такий собі аналог нагороди Американської кіноакадемії».

Громадське

кіно україна

Знак гривні
Знак гривні