Взятих у полон на Світлодарській дузі вбили бойовики?

Перемовник підтверджує загибель бійців, взятих у полон на Світлодарській дузі.

Спершу цю інформацію оприлюднили волонтери Семен Кабакан і Мирослав Гай. «Громадському радіо» відповідні дані підтвердив парламентер з питань обміну полоненими Олег Котенко.

За інформацією Котенко, двоє вбитих полонених — колишні бійці «Добровольчого українського корпусу Правого Сектора», вони воювали в складі 54 бригади. Їх тіла наразі знаходяться у госпіталі в Дебальцевому. Українська сторона веде переговори, щоб забрати загиблих. Третій убитий — військовослужбовець 54 бригади.

«Нам надіслали фотографії двох вже убитих, їх упізнали, по ним вже одразу перемовини не проводилися, як про живих. Проводилися переговори ще до останнього моменту про третю людину, з надією, що він все таки живий і його якимось чином можна буде забрати. От уже від наших медиків надійшла інформація, що вже знайшли третього, — він убитий, навіть більше того, не знаю чи варто про це говорити, — він розстріляний», — розповів Котенко.

Разом з тим речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник інформацію про захоплення в полон трьох бійців не підтверджує.

«Була інформація лише про одного військовослужбовця Збройних Сил України, який, ймовірно, був захоплений в полон. Більше полонених, за моїми даними, у складі сил і засобів, які беруть участь у проведенні АТО, не лише Збройний сил України, а також інших силових структух, які задіяні у проведенні антитерористичної операції, не було. Разом з цим по цьому військовослужбовцю, який, ймовірно, потрапив у полон, є додаткова інформація, яка зараз перевіряється. Можливо, він не потрапив у полон, він загинув. Але ця інформація уточнюється і буде надана, коли буде проведено перевірку», — прокоментував Олександр Мотузяник.

Водночас, штаб АТО каже про двох загиблих - але тільки одного з них на Світлодарській дузі

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі двоє українських військових загинули.

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, троє отримали поранення», — сказав він.

Лисенко уточнив, що в Авдіївці Донецької області один військовий загинув, і один був поранений внаслідок обстрілу.

У Луганському один загинув, і двоє військових було поранено внаслідок обстрілу.

За матеріалами Громадського та Громадського радіо

донеччина війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні