Можливий Держсекретар США від Трампа очолював спільний з Росією офшор

Кандидат на пост держсекретаря США Рекс Тіллерсон, номінований новообраним президентом Дональдом Трампом, у 1998-2001 роках очолював Exxon Neftegas Limited – дочірнє підприємство Exxon, яке займалося бізнесом з Росії. Компанія була зареєстрована в офшорі на Багамських островах, інформує німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

Так, за даними газети, ім’я Тіллерсона з’являється в одному з мільйонів документів, що розкривають секрети бізнесу в офшорній зоні.

Документи опинилися в розпорядженні видання в результаті так званого “багамського витоку”.

Компанія, яку очолював Тіллерсон, є оператором нафтогазового проекту “Сахалін-1” на північно-східному шельфі острова Сахалін. Свою частку в ній має російський нафтогазовий концерн “Роснефть”.

В концерні ExxonMobil стверджують, що “деякі підприємства реєструються на Багамах через простоту і передбачуваність законів цієї країни щодо створення підприємств”.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп обрав новим держсекретарем США керівника найбільшої приватної нафтової компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона, який має тісні зв’язки з Росією й нагороджений орденом Дружби народів РФ.

Трамп назвав Тіллерсона “гравцем світового класу” і заявив, що його досвід щодо укладення “величезних угод” у Росії є перевагою.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров прокоментував: “Ми це приймаємо як рішення обраного президента, готові працювати з будь-якими партнерами, які зацікавлені в розвитку рівноправних відносин з РФ. Думаю, що і президент Трамп, і майбутній держсекретар – люди прагматичні, розраховуємо, що цей прагматизм буде гарною основою для вибудовування взаємовигідного співробітництва”.

Новинарня

офшори кремль скандал трамп

Знак гривні
Знак гривні