Під Дебальцевим відбувся потужний бій. П'ятеро воїнів загинули (ДЕТАЛІ)

Штаб АТО оприлюднив подробиці масштабного тривалого бою в районі Світлодарської дуги (неподалік окупованого міста Дебальцеве, що за Мінськими угодами має бути підконтрольне Україні).

"Новинарня" з посиланням на штаб АТО повідомляє про 5 загиблих, ТСН неформально інформує ще про 26 поранених з боку українських сил.

Інформація штабу АТО звучить так:

Близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська розпочали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.

Українською стороною Спільного центру контролю та координації припинення вогню негайно було зроблено запит на введення режиму “тиші”.

Утім противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних сил України в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій і змінити лінію зіткнення сторін.

Українські бійці прийняли бій, у ході якого перехопили ініціативу, відкинули противника та здійснили контратаку у фланг противнику.

Ворог був вимушений відійти, кинувши при цьому військове майно та спорядження російського виробництва.

За даними розвідки, втрати противника в цьому бою склали щонайменше 25 чоловік убитими та до 30 поранених, зазначили в прес-центрі штабу АТО.

“У ході двогодинного бою наші підрозділи вмілими діями завдали бойовикам поразки. За підтвердженими даними розвідки, втрати противника склали близько 20 чоловік вбитими та до 30 поранених.
На жаль, і ми понесли втрати. П’ять військовослужбовців загинули, шість поранено”, – ідеться в повідомленні штабу.

Журналістка ТСН Євгенія Цвєтанська, яка перебуває на місці подій біля військового госпіталю, повідомляє про щонайменше 26 поранених українських військових унаслідок бою. Чотирьох, за її словами не можуть вивезти з поля бою – через щільні обстріли бойовиків.

Також ТСН інформує про те, що внаслідок контратаки українські війська зайняли 1 км досі не контрольованої території.

Бойовики продовжують нарощувати сили на Світлодарському напрямку, напруга там досі не спала.

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні