Рада проголосувала за. Від 1 січня мінімалка - 3200 грн

Верховна Рада на вечірньому засіданні 6 грудня в цілому підтримала законопроект, яким підвищується мінімальна заробітна плата та страхові виплати.

“За” проект №5130 проголосувало 227 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, основною метою прийняття проекту акта є вдосконалення законодавства у сфері підвищення мінімальної заробітної плати та страхових виплат, легалізація відносин у сфері зайнятості та оплати праці, шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, а також накладання штрафів за його порушення.

Як зазначається в “Твіттері” ВР, депутати встановили новий мінімум заробітної плати на рівні 3200 грн. із 1 січня 2017 року.

Проектом акта передбачається новий порядок формування тарифної сітки оплати праці.

Крім того, у бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) встановлюватиметься Кабміном, а в небюджетній сфері підприємства визначатимуть тарифні ставки самостійно у колективних договорах.

При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року, йдеться в документі.

Також законопроект передбачає в частині пенсійного забезпечення на 2017 рік продовження: особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів; визначення максимального розміру пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів планує з 1 січня 2017 року підвищити мінімальну зарплату до 3,2 тисяч гривень.

Новинарня

бюджет економіка суспільство

Знак гривні
Знак гривні