Хто - красуня-військова, яку прес-центр АТО образив сексизмом? (ФОТО)

Дівчина, звісно, пише "нашим хлопцям" - припускають у штабі АТО:

це фото видалено зі сторінки прес-центру АТО після обурення

Коментарі були такі: «Совки і сексисти, точно. А захисницям і захисникам – найщиріші вітання і подяка», «Теплі побажання хлопцям в зоні АТО? А жінкам? Чи будемо робити вигляд, що жінок на Сході немає?», «А дівчат не вітати? Знову ви робите свято офісних «захисників» за статевою ознакою?»…

Якихось вибачень від штабу не надходило, фото просто видалили

Насправді дівчина сама - захисниця вітчизни. Вікторія Гавриленко – одна з трьох перших дівчат в Україні, яка вчиться на артилериста. Волонтерка, відмінниця і просто патріотка, яка вступила до військового ВНЗ всупереч волі батьків.

Новинарня знайшла героїню:

Чарівна чорнявка – не якась там підставна модель, а найсправжнісінька військова, ну хіба що дуже молода.

Це 17-річна Вікторія Гавриленко («але скоро буде 18!»), курсантка-першокурсниця факультету ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (Львів).

Сама – з міста Пологи Запорізької області, школу закінчила на «відмінно». Завдяки артистичному хисту стала волонтеркою, а після того, як побачила війну на Донбасі – вирішила вчитися «на воєнщину».

У львівській військовій академії дівчат-курсанток вистачає, але вони здебільшого зосереджені на «гуманітарно-культурних» факультетах. Тоді як Гавриленко і ще двоє її подруг є першопрохідницями на, здавалося б, суто «чоловічій» кафедрі – комплексів та приладів артилерійської розвідки.

– Так, виходить, що ми перші дівчата за весь час на цьому факультеті. Мабуть, керівництво захотіло подивитися, як ми справимось. Чи можна в армію впускати дівчат саме на такі посади. Так, наче експеримент. Якщо побачать, що ми справляємося – мабуть, відкриються ці спеціальності і для інших дівчат. Я думаю, ми цей експеримент не провалимо, – каже Вікторія.

Телефонний дзвінок застав камуфляжну «селебріті» в приготуваннях до Дня Збройних сил України, який – і це чути з інтонацій дівчини – для неї справді «своє», велике свято.

Якщо не дивитися на фото статурної красуні, по телефону милий суржик видає у Віті вчорашню школярку – але дуже емоційну, щиру, захоплену та переконану в правильності свого вибору.

Інтерв'ю з Вікторією - на сайті Новинарні

армія скандал суспільство

Знак гривні
Знак гривні