Чорновол: Онищенко вбив Яценюка за $30 млн, а я вбила Онищенка безкоштовно

В статті британської газети The Independent нардеп в бігах Онищенко-Кадиров зізнався, що профінансував наклепницьку кампанію проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

За його словами, кампанія коштувала приблизно $3 млн. на місяць, і тривала майже 10 місяців.

"Я вбив його за один рік", - говорив Онищенко про рейтинг Яценюка, який впав з 30 до 1 відсотка.

Звідки такі кошти? Чим так Яценюк нашкодив Онищенку? - цікавиться Тетяна Чорновол.

Істина полягає в тому, що Яценюк наступив на корупційну схему збагачення Онищенка. І той не жалів корупційних коштів, щоб знищити ворога.

Все це почалося одразу після Майдану. Ще на перших засіданнях Кабміну Яценюка 2014 року, я особисто була свідком, як прем'єр поставив задачу - ліквідувати схеми обкрадання держави через спільну діяльність (СД) з «Укргазвидобуванням».

СД це суто корупційна схема, це коли приватні фірми на шару отримували державні свердловини, право продавати весь об'єм газу та можливості ховати прибутки. Левова частка таких СД в країна належала Олександру Онищенку. Хоча не зовсім так. До Майдану це був бізнес іншого Олександра - Януковича. Онищенко був лише менеджером. А після Майдану для Онищенка настала лафа - все його, одноосібно.

А тут знов халепа: Яценюк даремно слів на вітер не кидав, в кінці 2014 року, зокрема потугам Народного Фронту у ВР були проведені зміни до закону, які примусили підприємства СД платити 70% ренти в бюджет. Тобто пограбована Онищенком та іншими бенефіціарами СД держава мала шанс повернути своє.

Всі підприємства СД почали платити - бюджет додатково поповнився лише за рік на 6 млрд. грн. Навіть Фірташ платив… Єдиним бенефіціаром СД, який відмовився виконувати закон був Онищенко. Я дізналася про це і вчепилася мертвим хватом.

За час півторарічної боротьби зі злочинцем Онищенком я дослідила та нарахувала, що він не заплатив в бюджет 2 млрд. грн. тільки ренти та близько 500 млн. ПДВ. Я вимагала кримінального переслідування Онищенка. Я самотужки проводила обшуки в його фірмах, витягала інформацію про його володіння підприємствами.

Звісно все це лише «розпалювало» Онищенка знищувати Народний фронт.
Гроші не заплачені в бюджет він платив інфо-кілерам.

Як зізнався сам Онищенко з щомісячним бюджетом в $3 млн., він фінансував протести проти Яценюка, заплатив ультраправим націоналістам за антиурядові акції і підкуповував ЗМІ заради публікацій проти Яценюка. Він пояснив, як організовував демонстрації в Україні: "Ви повинні заплатити людям, щоб вони прийшли, і ви повинні заплатити телебаченню, щоб вони висвітлили це. Те ж саме, що купувати рекламу або на зразок того. Телебачення і газети", - розповів Онищенко в інтерв'ю.

За словами Онищенка, його пропагандистська машина знайшла практично кожного ворога, який коли-небудь був у Яценюка, і надала їм можливість атакувати його в засобах масової інформації.

На питання видання про те, чи були звинувачення правдивими, нардеп відповів: "Я не знаю точно, що було правдою, а що - ні. Я ніколи не перевіряв. Для мене важливо було просто влаштувати скандал".
Він стверджував, що його група також допомогла організувати Тарифний Майдан.

Нагадаю, що величезна хвиля «мочилова» проти мене пішла, коли, я дізналася, що Онищенко фінансує «тарифне містечко» Капліна напроти Кабміну і балончиком написала на плакатах «простих людей» такі слова: «Онищенко заплати ренту 1,5 млрд. грн., а не плати Капліну».

Це була щира правда, адже ті кошти, що мусив платити Онищенко «Укргазвидобуванню», якраз і йшли на субсидії.

Про це можна прочитати в моєму блозі річної давнини: Онищенко розкрився - куди витратив 1.5 млрд. грн вкрадених податків

Також Онищенко зізнався, що у нього «завжди були добрі стосунки» з Юлією Тимошенко. Він не лише купив у Тимошенко квоту міністра екології, а також через неї пробував провести законопроект про зменшення ренти для його підприємств спільної діяльності.

Цьому знов таки перешкодила фракція Народний фронт, і мої розслідування про несплату податків Онищенком.

Все це давня і об'ємна тема. Я багато вже про все це писала. Тому можу собі дозволи зробити висновки.

Історія Онищенка показала, що інфо-простір тотально продажний. Кожен ризикує бути оголошеним корупціонером на всю країну, лише якщо наступиш на чиюсь корупційну схемою. Розпіарені «антикорупціонери» беруть гроші у корупціонерів, щоб «замочити» справжніх борців з корупцією.

Історія Онищенка показала, що навіть в нинішніх умовах, коли за правду доводиться жертвувати репутацією, є політики, нардепи, що не здаються, боряться і перемагають.

НАБУ довело ініційоване мною кримінальне переслідування Онищенка до дозволу ВР на його арешт. І хоча той втік за кордон головне вже досягнене: газові свердловини повернені «Укргазвидобуванню», газ йде населенню, податки - в бюджет, в першу чергу на субсидії. А раніше це все йшло на політичну корупцію.

Цей результат це справжня «антикорупція». І мені дуже приємно, що я до неї максимально долучилася.

"Я вбив Яценюка за один рік", - говорив Онищенко в інтерв'ю, стверджуючи, що після вливання 30 млн. доларів в кампанію паплюження Яценюка, його рейтинг впав з 30 до 1 відсотка.

Я в свою чергу скажу, що вбила Онищенка за півтора роки, без копійки ресурсу. Мені це коштувало хіба що трохи сліз, через паплюження, та трохи синців від челяді Онищенка.

А платникам податків, це коштувало 6 тисяч грн. в місяць - зарплати нардепа.

онищенко опініон Чорновол

Знак гривні
Знак гривні