Кілька груп поліції влаштували перестрілку між собою. Загинуло 5 поліцейських (ФОТО)

Сприйняли одні одних за грабіжників: у ніч на неділю у селі Княжичі під Києвом сталася перестрілка правоохоронців, в результаті якої загинуло 5 співробітників поліції.

Про це повідомив член колегії МВС Антон Геращенко, якого цитує ВВС-Україна

За його словами, обставини трагедії такі: карний розшук міста Києва працював над затриманням банди грабіжників і вночі отримав інформацію про те, що чергове пограбування може статися в селі Княжичі. Туди виїхала група затримання та спецпідрозділ КОРД.

На одній з вулиць села розмістилися поліцейські розвідники, які мали стежити за обстановкою і дати команду про затримання злочинців.
"Планувалося класичне затримання банди грабіжників в той момент, коли вони спробують розпочати здійснення злочинного задуму", - написав у Facebook пан Геращенко.

В цей час в сусідніх будинках в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація і на місце прибув наряд Держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських розвідників.

"У той же час група захоплення, судячи з усього вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, їх захопили злочинці, які їх виявили, і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників", - повідомив пан Геращенко.

Після цього між співробітниками Держслужби охорони та групою захоплення сталася перестрілка.

В результаті загинули двоє співробітників Держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення.

Троє підозрюваних у розбої, почувши перестрілку, відмовилися від плану грабувати і намагалися втекти. Їх затримали. У них вилучили вогнепальну зброю.

Пан Геращенко назвав подію "трагічною випадковістю".

"Слідчі працюють на місці і будуть посекундно відновлювати всі деталі того, що сталося і встановлювати причини того, як і чому все це стало можливим. Внутрішнє розслідування Національної поліції також буде повним, всебічним і чесним", - каже пан Геращенко.

Перша реакція

Соцмережі шоковані.

Версія журналіста Стогнія

Правоохоронці-бандити

До складу банди, проти якої проходила фатальна спецоперація у Княжичах під Києвом, входили особи, які "мають відношення до правоохоронних органів", повідомив тимчасовий керівник Національної поліції.

За словами в.о. керівника Нацполіції Вадима Трояна, якого цитує прес-служба президента, нічна операція була частиною спецоперації, яка проводиться по всій країні. Він сказав, що правоохоронці виявили банду, яка діяла в Києві і області.

"Він повідомив, що до складу злочинної групи входили кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої та особи, які працювали, або мають відношення до правоохоронних органів", - сказано в повідомленні прес-служби.

За його словами, всі учасники банди затримані.

поліція трагедія київщина

Знак гривні
Знак гривні