Україна планує у грудні відключити ЛНР електрику

У грудні 2016 року українська сторона планує від'єднати від електроенергії непідконтрольні райони Луганської області.

Про це заявив директор "Луганського енергетичного об'єднання" (ЛЕО) Володимир Грицай в ефірі Громадського радіо, - передає Цензор

"На сьогодні всі гроші, які збирають там за доставлену електроенергію, діваються невідомо куди. Нам вони не надходять", - додав Грицай.

За його словами, від початку військових дій керівництво "Луганського енергетичного об'єднання" було змушене полишити свої будинки і переміститися в Старобільськ: "У рамках постанови Кабміну №263 нас було визначено як єдиного постачальника електроенергії на територію всієї Луганської області".

"Коли 1 листопада 2014 роки я заступив на посаду гендиректора, непідконтрольна сторона отримувала електроенергію на 300 млн гривень на місяць. В Україну приходило близько 3-4 млн гривень. Потім до нас почали надходити платежі в межах 50-60 млн гривень на місяць. У будь-якому випадку, це не покривало і третини витрат.

Нам вдалося протримаються до липня 2016 року. Ми зверталися до всіх інстанцій з тим, щоб повністю припинити подачу електроенергії на непідконтрольну сторону або знизити його до рівня фактичної оплати. Реакції на наші звернення не було. Станиця Луганська та населені пункти навколо неї, а це понад 12 000 наших абонентів, отримують електроенергію з непідконтрольного боку.

Є загроза того, що незаконні формування відключатимуть електроенергію. Зараз ми закінчуємо будівництво обвідної лінії Щастинської ТЕС. У 20-х числах грудня цю лінію буде запущено, і ми зможемо відключити подачу електроенергії, яка відбувається зі Щастинської ТЕС в бік Луганська", - повідомив Грицай.

Також він зазначив, що в липні представники незаконних формувань прийшли до його співробітників, які виконували свої посадові обов'язки на непідконтрольній території і під дулом автомата запропонували їм перейти в підприємство ТД "Нафтопродукт", яке пов'язують із паном Курченком.

луганщина енергетика

Знак гривні
Знак гривні