Виробників гомеопатії у США зобов'язали на упаковці вказувати її ненауковість

Федеральна торгова комісія (ФТК) США зобов'язала виробників гомеопатичних препаратів вказувати на ненауковість гомеопатії на упаковці. Споживачів також потрібно буде попереджати, що гомеопатичні препарати розроблені на основі теорії XVIII століття, що не отримала визнання більшості сучасних медичних експертів. ВООЗ також попереджає про ненауковість гомеопатії.

Як називається альтернативна медицина, дієвість якої доведена? Медицина

Про це повідомляють на сайті ФТК.

Згідно з розпорядженням комісії, виробникам потрібно буде маркувати всі гомеопатичні препарати, які не пройшли медичні випробування, аналогічні перевірки звичайних ліків.

Попередження про ненауковість і недоведеність теорії гомеопатії повинні розміщуватися на упаковці безпосередньо біля показів до застосування гомеопатичного препарату.

Теорія гомеопатії була сформульована в 1796 році саксонським лікарем Самуелем Ганеманом. Її прихильники пропонують лікувати пацієнтів розведеними в десятки або сотні тисяч разів препаратами, здатними викликати у здорової людини симптоми недуги, яку лікують.

У 2005 році в найбільш авторитетному у світі медичному журналі Lancet було опубліковано дослідження 220 клінічних випробувань гомеопатичних і лікарських препаратів, яке вказує, що ефект гомеопатії, радше за все, аналогічний ефекту плацебо.

За матеріалами Лівого берега та Медузи

сша маразм медицина

Знак гривні
Знак гривні