Кумові Путіна, попри заборону перельотів, як Росія, так і Україна відкривають небо (ВІДЕО)

Медведчук літає до Путіна - а потім іде в Адміністрацію Порошенка

Попри те, що пряме авіасполучення між Україною та Росією заборонено, обидві країни відкривають небо для безпосадкових перельотів Віктору Медведчуку – куму президента Росії Володимира Путіна, який є представником України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі.

Пряме авіасполучення між Україною та Росією припинено. Кому дуже потрібно – обирає рейси з пересадками. Приватні літаки по дорозі із Москви до Києва та назад так само повинні робити зупинку на території інших країн, зазвичай у Білорусі. Однак ми виявили та зафіксували, що один борт отримує дозвіл від України та Росії, регулярно літаючи між Москвою та Києвом напряму. Без жодних зупинок ані в Білорусі, ані деінде. Це – літак, яким користується Віктор Медведчук. Чому і українська, і російська влада синхронно робить для нього виняток із загальних правил?

Cхеми - Радіо Свобода:

25 жовтня 2015 року. Державна авіаційна служба України ухвалила рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та Російською Федерацією з 25 жовтня 2015 року.

При цьому міністр інфраструктури Володимир Омелян підтвердив програмі «Схеми», що припинення прямого авіасполучення стосується не лише рейсових, а й приватних літаків.

Рік по тому, 23 жовтня 2016 року, у мережі з’являється інформація про начебто зламану пошту помічника президента Росії Владислава Суркова. У зламаній електронній скриньці начебто містились плани з дестабілізації ситуації в Україні під назвою «Шатун».

11 листопада Служба безпеки України повідомляє про викриття планів Кремля з дестабілізації ситуації в Україні.

Начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик 11 листопада оприлюднив на брифінгу заяву Служби безпеки та Служби зовнішньої розвідки України щодо планів російських спецслужб із дестабілізації ситуації в Україні.

«СБУ у взаємодії зі Службою зовнішньої розвідки України отримали оперативні дані, які викривають плани Російської Федерації з масштабної дестабілізації ситуації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада поточного року. Ці розвідувальні дані в цілому збігаються зі змістом так званого плану першочергових заходів з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою «Шатун». Спецслужбою зафіксовані непоодинокі виїзди за межі України, а саме в Російську Федерацію, організаторів цих акцій для отримання як фінансування, так і конкретних інструкцій», – зазначив Дублик.

А тим часом у небі над Москвою...

14 листопада 2016 року. За день до анонсованих масових протестів із аеропорту «Внуково» міста Москви вилітає приватний літак «Фалькон 900». Літак перетинає український кордон зі сторони Брянської області Російської Федерації та прямує до української столиці.

Це один із найдорожчих приватних літаків – його вартість сягає близько 50 мільйонів доларів.

Літак із бортовим номером P4-GEM зареєстрований на острові Аруба, що в Карибському морі.

Щойно трап опускається, з літака виходить кум президента Росії Путіна та представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Віктор Медведчук. У компанії невідомих чоловіків.

Наступного ранку в урядовому кварталі відбуваються протести. Правоохоронці пильнують центр української столиці. Повз Адміністрацію президента Порошенка постійно сновигають вантажівки з військовими.

У боковий заїзд Адміністрації президента Порошенка заїжджає той самий кортеж Віктора Медведчука, який «Схеми» зняли напередодні в аеропорту.

Автівки супроводу Медведчука чекають близько години.Згодом «Мерседес», на якому їздить Медведчук, виїжджає з Адміністрації президента.

10 листопада. Народний депутат Вадим Рабінович організовує протест біля Національного банку України. А вже наступного дня знімальній групі «Схем» вдається зафіксувати, як народний депутат Рабінович виходить із будівлі, де розташовується офіс Віктора Медведчука.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, на основі інформації, що надійшла станом на 19:30 14 листопада 2016 року, міститься наступна інформація стосовно акції протесту під Національним банком: «У Києві члени Місії спостерігали за масовим зібранням поряд з будівлею Національного банку України, яке було організоване політичною партією «За життя». Близько 1200 осіб (70% з яких – літні жінки) слухали промовця, який звинувачував банк у корупції. Два демонстранти порізно розповіли спостерігачам, що за участь у демонстрації їм заплатять суму, що дорівнює в еквіваленті 10 доларам США».

РАНІШЕ МЕДВЕДЧУК ЛІТАВ У РОСІЮ Й НАЗАД - ОСЬ ТАКИМ МАРШРУТОМ:

повернення з Анапи

З Анапи прилетіли Медведчук і Оксана Марченко:

Уже за 4 дні Віктор Медведчук відвідує засідання міжнародного дискусійного клубу «Валдай» у місті Сочі. Виступ президента Росії Медведчук слухає у першому ряду.

За чотири місяці спостережень знімальна група «Схем» не зафіксувала жодного іншого літака, який би летів прямим авіасполученням з України до Російської Федерації чи у зворотньому напрямку.

Хитрий план: зареєструвати літак в Арубі

У відповідь на запит голова Державіаслужби Олександр Більчук зазначив: «Наразі повне припинення повітряного сполучення між Україною та Російською Федерацією залишається без змін. Звертаємо Вашу увагу, що зазначене Вами повітряне судно з бортовим номером P4-GEM має не російську реєстрацію – код вказує на реєстрацію Аруби (Нідерланди). Обмежень щодо виконання польотів іноземними повітряними судами неросійської реєстрації з території України немає».

Із проханням про коментар журналісти програми звернулись і до Віктора Медведчука.

Ось що на запит відповіла прес-служба громадського руху «Український вибір – Право народу»: «Візити Віктора Медведчука в Російську Федерацію мають офіційний характер. У ході цих візитів ведуться переговори з керівництвом Російської Федерації. Саме в результаті таких переговорів були звільнені Надія Савченко, Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв. Зараз тривають переговори щодо звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Один з турів таких переговорів відбувся 14 листопада 2016 року під час його візиту в Москву. З огляду на діловий і гуманітарний характер поїздок, спрямованих на реалізацію інтересів України, такі дозволи на перельоти надаються компетентними органами регулювання авіаційного руху російської та української сторін».

Згодом прес-служба Медведчука надіслала доповнену версію свого коментаря, додавши ось такий абзац: «Акцентуємо вашу увагу на тому, що в разі здійснення інформаційних провокацій, спрямованих проти переговорів щодо звільнення українських громадян, Віктор Медведчук залишає за собою право повідомити як широкому загалу, так і родичам утримуваних осіб, які звертаються до нас за допомогою, про те, хто несе персональну відповідальність за зрив переговорного процесу».

порошенко путін відео авіація медведчук

Знак гривні
Знак гривні