‪#‎слухайтеукраїнське‬: у соцмережах триває флешмоб за українські пісні на радіо (ПІСНІ, ВІДЕО)

У зв’язку з набуттям чинності законом про квоти на україномовні твори в радіоефірі нардеп від “Народного фронту” Вікторія Сюмар оголосила флешмоб у “Фейсбуці” на улюблену українську пісню.

Розпочала флешмоб Сюмар із пісні “Повертайся живим” на слова Ірини Цілик у виконанні Kozak System та сестер Тельнюк.

Підтримав ідею і президент Петро Порошенко.

“Маємо зробити так, щоб української пісні було якнайбільше – на радіо, на телебаченні і, звичайно, в соціальних мережах також”, – написав він та опублікував посилання на пісню гурту “Океан Ельзи”.

Водночас журналіст Володимир Семків, коментуючи допис Порошенка на його ФБ-сторінці, зазначив, що ця пісня присвячена політикам, які розтринькали шанси після революції.

“Дуже цікавий вибір, Петре Олексійовичу, зважаючи на те, що гурт “Океан Ельзи” випустив цю пісню до першої річниці Помаранчевої революції. тобто якраз після того, як “помаранчева” команда розпалася через “корупційний скандал”, ініційований Олександром Зінченком на піку протистояння між вами, Петре Олексійовичу, і Юлією Тимошенко. Пісня присвячена політикам, які тринькають шанси, залишаючи українських “братів” наодинці з “веселими часами”. Добре, що ви про це пам’ятаєте (якщо пам’ятаєте)”, – написав журналіст.

Він нагадав, як роботу над піснею “Веселі часи” описав сам Вакарчук: “Дуже добре пам’ятаю момент, коли написав цю пісню. Це було невдовзі після прес-конференції покійного Олександра Зінченка. Згодом, сидячи на якійсь черговій, абсолютно бездумній політичній нараді, я з сумом зрозумів, що майже всі вони однакові.

Це не був смуток, це була, скоріше, образа. Коли повернувся додому, рядок “Веселі, брате, часи настали” уже був у мене в голові. Пісню я написав за годину. Але останній куплет народився пізніше, після зустрічі зі студентами, що надихнула надією, якої бракувало в пісні. Я зрозумів, до кого звертатися і що говорити. Так народився останній куплет, без якого пісня видавалася, як на мене, депресивною. Дописавши її, я сказав хлопцям з “Океану”: “Дамо їй життя…” Ми записали пісню, зробили відео, випустили сінгл, гроші від продажу якого передали Макіївському дитячому інтернату”.

Від сьогодні радіостанції мають транслювати щонайменше 25% україномовних творів

***

До флешмобу активно почали приєднуватися користувачі соцмережі.

Хештег у фб - ‪#‎слухайтеукраїнське‬

Новинарня

мова краса музика радіо

Знак гривні
Знак гривні