Які депутати формальні. Не голосували жодного разу за сесію Ради

“Азовець” Білецький і Рабінович – серед 5 депутатів, які впродовж сесії ні разу не голосували.

З початку роботи 5-ї сесії Верховної Ради п’ятеро народних депутатів не проголосували жодного разу, тобто пропустили 860 голосувань. Про це повідомляє “Новинирня” з посиланням на прес-службу ВГО “Комітет виборців України”, який моніторить роботу парламенту в рамках проекту “Дослівно”.

Серед тих, хто з 6 вересня жодного разу не брав участь у голосуваннях ВР – депутати Андрій Білецький (позафракційний, екс-комбат батальйону “Азов”, голова партії “Національний корпус”), а також члени фракції “Опозиційний блоу” Євген Бакулін та Вадим Рабінович.

Ще двоє найбільш “бездіяльних” депутатів – Сергій Клюєв (“Опоблок”) та Олександр Онищенко (“Воля народу”), які позбвалені недоторканності в кримінальних провадженнях.

Ще п’ятеро депутатів голосували під час сесії від 4 до 8 разів із 860 можливих.

“Досить важко знайти якісь зрозумілі пояснення відверто недбалого ставлення до своїх прямих обов’язків, – наголосив Олексій Кошель, голова Комітету виборців України. – Тим більше, коли ми бачимо, як приміром, Вадим Рабінович в цей час займається активною розбудовою своєї партії. Чи Віталій Чепинога (БПП), який є дуже активним у соцмережах, голосував усього лише чотири рази протягом 5-ї сесії”.

Найбільш активними депутатами з початку вересня були Іван Спориш, Віктор Пинзеник (обидва – БПП) та Ігор Васюник (“Народний фронт”), які пропустили лише 2, 3 і 4 голосування відповідно.

За матеріалами Новинарні

Рада

Знак гривні
Знак гривні