КримНяш: як віддати жизнь за царя у двадцять першому столітті (ФОТО)

Росіяни ще не раз пошкодують, що на хвилі «кримнаша» отримали в народні депутати істеричну Наталію Поклонську, колишнього фейкового кримського прокурора. Поклонська готова шкодити новій країні проживання так само активно, як вона шкодила Україні ‒ тому що саме у прагненні зіпсувати людям життя зрадниця бачить своє справжнє покликання, - пише Віталій Портников для Крим.реалії.

Уже напередодні обрання Поклонської до Державної Думи я питав себе: чому їй вдається притягувати до себе увагу, якщо роль головної божевільної Державної думи монополізована Іриною Яровою. І судячи з обрання на посаду заступника голови Державної Думи, Ярова не має наміру ділитися лаврами з відставною кримською прокуроркою. Так що ж робити нашій мультиплікаційній героїні?

Переходити в інший мультик ‒ про самодержавство, православ'я й народність. Поклонська вирішила грати роль переконаної монархістки й захисниці честі царської сім'ї. Першою жертвою нової юродивої став фільм відомого російського режисера Олексія Учителя про знамениту балерину Матильду Кшесинську.


Поклонська поскаржилася на ще не готовий фільм, який "очорнює святого" Миколу Кривавого (ВІДЕО)

Кшесинська, як відомо, підтримувала стосунки з останнім імператором ‒ і це настільки не таємниця, що навіть школярі знають про роман танцівниці й монарха. І, природно, фільм про Матильду Кшесинську не може обійтися без Миколи Романова. Але для Поклонської Романов ‒ не невдаха політик, не людина зі своїми пристрастями й бідами, а святий, розповідати про життя якого означає «ображати почуття вірних». І екс-прокурор вимагає перевірити кінофільм на цей самий предмет.

Думаю, це вона даремно. Зараз якраз той момент, коли в Кремлі вирішили пограти в повагу до діячів культури. Якщо навіть коханому путінському фріку, мотоциклістові Залдостанову радять вибачитися перед Костянтином Райкіним, то цензурні наміри Поклонської зараз не будуть затребуваними. Але в колах імітаторів «православного завзяття» депутат буде помічена і знайде собі гідне місце серед таких же цинічних безумців, які спекулюють на вірі й історії.

Втім, якщо виявиться, що ця роль не затребувана, Поклонська швидко перебіжить у який-небудь інший мультфільм. Я в неї вірю.

маразм поклонська росія кіно Клоуни історія

Знак гривні
Знак гривні