Міносвіти забрало дозвіл у посібника Сімейні цінності, що нагадував російський Домострой

Скасовано дозвіл на використання посібника "Сімейні цінності", який викликав справедливе обурення громадськості через дискримінаційний зміст.

Про це повідомила міністр освіти й науки Лілія Гриневич.

"Гриф він отримав ще 2013-го року. Доручила повести антидисткримінаційну перевірку всіх підручників та навчальних курсів, виданих за останні п'ять років і негайно готувати нове положення про грифування з одночасним підвищенням відповідальності членів комісій, експертів та рецензентів", - пише Гриневич.

Насолодитися посібником повністю (PDF)

Домострой?

Ось деякі цитати з курсу:

* Питання рівності чоловіка і жінки за останнє сторіччя стало злободенним. Емансипація ще більш ускладнила ситуацію, тому що призвела до втрати жіночості.

* Для чоловіка важливими є статус глави сім’ї, побутовий тил, внутрішньосімейний поділ праці, доступність сексу. Жінці важливо відчувати себе захищеною, бути господинею у своєму домі, народити дитину.

* Жіноча відповідальність у сім’ї – це .... і підбирати штори на вікна, і доглядати за чоловіком, і з любов’ю подавати чай, і готувати їжу.

ІНТЕРАКТИВНА ГРА: ПРОЙТИ ТЕСТ НА СПРАВЖНЮ ЖІНКУ

Антинаукова маячня

* У чому причини того, що нині різко зростає кількість гомосексуальних відносин та одностатевих шлюбів? Дослідники вбачають тут вплив двох основних факторів. Перший фактор – природні, біологічні чинники, у тому числі вплив деяких продуктів, таких як пиво, ліки та контрацептиви, на гормональну сферу і навіть генну природу людини.

* При мудрому використанні сексуальної енергії можна суттєво збільшити плідність взаємодії чоловіка і жінки.

щ-що?

Сектанство? Ось одна з причетних у коментарях:

Шановні жінки і чоловіки! Внесу ясність, що ми з чоловіком не нав'язуємо СВОЄ бачення - спочатку ми взяли в руки незнайомий нам тоді Посібник з сімейних цінностей, затверджений Міністерством (перше видання 2011року), випробували на собі, побачили, наскільки чудово ПРАЦЮЮТЬ принципи, викладені в ньому, побудували щасливі стосунки в сім'ї, з дітьми, з батьками і лише потім прийняли рішення долучитися до цієї програми впровадження курсу "Сімейні цінності" і ділитися тим, про що знаємо не по розповідям, і не з голої теорії, а зі свого життя, бо ми це все перевірили, що воно працює!

А ось реакція на такий коментар:

Цікаво, що посібник видано в Івано-Франківську, але практично вся використана література - російська (див. починаючи зі с. 230 посібника)

школа освіта маразм

Знак гривні
Знак гривні