Задіяні всі. Балчун озвучив суми хабарів та розкрив схеми корупції в Укрзалізниці

Голова Укрзалізниці Войцех Балчун розповів про масштаби зловживань в компанії на прикладі одного локомотивного депо. У цьому депо протягом п'яти місяців були виявлені розкрадання палива майже на мільйон доларів, пише Балчун у своєму Facebook.

Йдеться про локомотивне депо Мелітополя ТЧ-3, де за п'ять місяців, в результаті боротьби з розкраданнями, було збережено 1300 тонн палива. Що дозволило УЗ зберегти суму еквівалентну майже мільйону доларів.

"П'ять місяців - мільйон доларів. 7 - 8 тонн солярки щодня йшло "наліво". Прямо з тепловоза - в каністри. Машиніст, помічник машиніста -"в справі ". Або безпосередньо депо. Прямо в бензовоз. Тут вже ранг вищих начальників. Конкретні прайси. Начальник депо - 500 тисяч гривень щомісяця. Мовчання працівників ВОХР - 500 гривень за одну поїздку, мільйон гривень - за відновлення на посаді начальника депо. Ще мільйон щомісяця - за невтручання", - озвучив схему Войцех Балчун.

Є й інші схеми, за словами Балчуна. Наприклад, хитрощі машиністів: виведення з ладу системи контролю, псування систем захисту теплового режиму дизеля, злив палива по ходу тепловоза.

"Задіяні всі: залізничники, місцеві правоохоронці і бандити, скупники палива. Погрози начальнику, який наважився кинути виклик і почав ламати схеми. Все це просто оперативна інформація, встановлені факти ", - констатував Балчун.

У компанії для боротьби з корупцією застосовують так звані "мобільні групи", а також роздумують над запровадженням онлайн-моніторингу руху та створенням департаменту енергоменеджменту в УЗ.

Новий час

залізниця транспорт балчун корупція

Знак гривні
Знак гривні