20 злочинів за півмісяця вчинив чоловік, звільнений за законом Савченко. ФОТО, ВІДЕО

Неодноразово засуджений чоловік в кінці липня 2016 року звільнився за законом Савченко. За пів місяця 25-річний зловмисник вчинив двадцять злочинів на території Жмеринського, Шаргородського, Барського та Вінницького районів Вінницької області.

В поліції розказують, що в вересні він здійснив два розбійних напади на жінок, викрав дві автівки та вчинив більше десятка крадіжок з магазинів та автомобілів місцевих мешканців, залишених на вулиці, повідомляє видання "20 хвилин. Вінниця".

«У Барському районі розбійник напав на 35-річну жінку, коли вона йшла з маршрутки додому по полю. Обличчя нападник сховав під медичною маскою. Приставивши своїй жертві ніж до горла, він відібрав її мобільний телефон та дві золоті каблучки», - розповідає начальник управління карного розшуку Олександр Цимбалюк.

Через два дні о сьомій ранку поблизу села Подільське Жмеринського району 60-річна жінка вийшла з маршрутного таксі та йшла в напрямку села. Її наздогнав невідомий, який вийшов з лісу та, погрожуючи ножем, забрав, останні 20 гривень. Бандит намагався зґвалтувати жінку. На щастя, проїжджала в цей час повз автівка, яка й налякала злочинця.

Після злочинів розбійник ховався в лісі та жив в покинутому нежилому будинку на окраїні одного з сіл. Він виходив з лісу, щоб поповнити запаси їжі, обкрадаючи навколишні магазини.

За почерком оперативники встановили особу підозрюваного та проінформували людей, сільські ради, магазини.

В Жмеринському району підозрюваний заїхав на заправку на викраденій автівці. Люди впізнали в чоловікові розшукуваного та повідомили в поліцію.

Вдома в нього вилучили ніж, деталі від викраденої машини, мобільний телефон потерпілої жінки та інші речові докази.

На даному етапі слідства злочинцю інкримінують 20 злочинних епізодів, які він вчинив впродовж двох тижнів.

Зараз підозрюваний перебуває під вартою у СІЗО. Триває слідство.

кримінал

Знак гривні
Знак гривні