Посли G7 та ЄС застерегли Порошенка щодо загрози е-декларуванню - а отже, й безвізу

Посли країн “Великої сімки” застерегли президента України Петра Порошенка щодо небезпечних законодавчих ініціатив, які можуть підірвати всі попередні зусилля країни у боротьбі з корупцією, зокрема щодо послаблення системи електронного декларування.

Про це стало відомо із листа послів країн “Великої сімки” та голови представництва Європейського Союзу в Україні Хюга Мінгареллі від 25 жовтня на адресу президента України, інформує “Новинарня“.

У листі посли оцінили досягнення України у боротьбі з корупцією, зокрема відзначили важливість діяльності Національного антикорупційного бюро України та запуск системи електронного декларування.

“Ми спостерігаємо, що протягом останніх тижнів кілька законодавчих ініціатив несуть загрозу цій важливій антикорупційній системі (електронних декларацій – ред.) та реформам на порядку денному”, – йдеться у повідомленні.

“Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дослідженні та веденні справ щодо корупції високого рівня”, – йдеться у листі.

Також посли виразили свою стурбованість щодо технічних збоїв у системі електронних декларацій та закликали зробити всі необхідні кроки, щоб виправити це.

Крім того, посли зазначили, що повна незалежність від політичного втручання має першорядне значення для цих інституцій у боротьбі проти корупції.

єс корупція реформи Європа візи

Знак гривні
Знак гривні