КМДА починає робити Поділ пішохідним (КАРТА, ФОТО)

У КМДА заявляють про початок реалізації проекту облаштування пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного.
Завершити роботи з благоустрою та будівництво планують до відкриття Євробачення в Києві у наступному році.

Про це пише Хмарочос.

Буде реалізовано проект "Київська вітальня", який переміг у конкурсі на найкращу концепцію благоустрою Контрактової площі, що проводився Департаментом містобудування та архітектури в 2015 році.

пішохідну зону виділено кольором


Пять ідей для пішохідного Києва (ФОТО)

Основна ідея проекту «Київська вітальня» полягає у створенні київського публічного простору, без капітальних втручань у міське середовище. Архітектори зробили акцент на розвитку пішохідної та велосипедної інфраструктури, передбачили освітлення вулиць і підсвічування будівель.

Проект передбачає впровадження нової транспортно-пішохідної схеми на Подолі з метою створення пішохідної вулиці Сагайдачного від вулиці Андріївської до Контрактової площі.

нова схема руху

Тут схема у великому розмірі

Перший етап реалізації схеми полягатиме в проведенні експерименту (пробне впровадження схеми). Під час його проведення будуть зроблені транспортні розрахунки і вже за результатами експерименту буде визначено, чи можливо зробити вулицю Сагайдачного пішохідною.

Експеримент розпочнеться, за словами джерела, в понеділок, 24 жовтня і триватиме протягом місяця.

архітектура реформи краса місто київ

Знак гривні
Знак гривні