Штучному інтелекту Google DeepMind більше не потрібні люди

Це революційний стрибок. Для навчання штучний інтелект більше не потребує обов'язкової взаємодії з людиною - він може вчитися на підставі власного попереднього досвіду.

Система DeepMind від Google тепер не потребує допомоги людей у навчанні. Домогтися цього вдалося за допомогою впровадження нової системи Differential Neural Computer (DNC), яка поєднує в собі здатність комп'ютерів зберігати великі обсяги інформації, логічні навички штучного інтелекту, а також уміння нейронної мережі швидко шукати в сховище даних необхідні фрагменти.

Подібно до мозку, нейронна мережа використовує мережу взаємопов'язаних вузлів для того, щоб стимулювати правильні центри, необхідні для виконання поставленого завдання. Штучний інтелект оптимізує роботу вузлів для того, щоб знайти найшвидше рішення, яке при цьому буде правильним. З часом ШІ буде застосовувати отриманий досвід для того, щоб шукати правильну відповідь все швидше й ефективніше.

Розробники з Google призвели наочний приклад роботи оновленої системи. Після того як DNC пояснили, як влаштовано генеалогічне древо, штучний інтелект зумів побудувати множинні зв'язки між усіма його учасниками, при цьому оптимізуючи та впорядковуючи свою пам'ять, щоб в майбутньому можна було як можна швидше знайти необхідну інформацію.

Після цього штучному інтелекту показали карту лондонської підземки, а він самостійно почав шукати додаткові шляхи і зв'язки між ними, щоб у разі чого можна було оперативно прокласти правильний маршрут з однієї точки в іншу.

Замість того, щоб прораховувати кожен можливий варіант вирішення ситуації в пошуках вірного рішення, DeepMind може знайти відповідь, виходячи із свого колишнього досвіду, виявити його у своїй внутрішньої пам'яті і пов'язати з поточною ситуацією. При цьому людям не доведеться давати йому підказки у величезних кількостях.

Ну, а далі - ось що:

За матеріалами НВ та The Next Web

майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні