Агробарон, власник банків The Bank та VAB Бахматюк винен людям і державі 37.9 млрд. грн (ІНФОГРАФІКА)

Як відомо, нещодавно НБУ програв апеляцію - й арешт із майна "яєчного олігарха", власника, зокрема, VAB банку та The Bank банку було знято судом.

Тоді НБУ почало писати про те, скільки винен власник цих банків.

Отже, скільки винен Олег Бахматюк, власник збанкрутілого VAB?

В сумі його борги сягяють 37,9 мільярдів гривень, що, як підкреслює НБУ, більше за останній транш МВФ державі Україні.

АТ "Комерційний банк "Фінансова ініціатива" або The Bank заснований 2005 року. Його 100%-вим бенефіціаром на березень 2015 року через Quickcom Limited і ТОВ "Інвест-Сервіс" був О. Бахматюк, який також є найбільшим акціонером VAB Банку, рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію якого НБУ прийняв 20 березня 2015 року.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року за розміром активів (19,18 млрд грн) банк "Фінансова ініціатива" займав 16-е місце серед 133 українських банків.

Як жартують з Нацбанку у фейсбуку, "коли не можеш вплинути - пиши пости".

Бахматюк також власник агрохолдингу Аванга́рд, який, за даними Вікіпедії, є одним з найбільших в України. Він спеціалізується на виробництві яєць та яєчних продуктів і є другим у світі у цій галузі.

Та бізнесмен розвивав свій бізнес за рахунок кредитів і, схоже, прогорів. Банки про які йдеться у цьому повідомленні Бахматюк також використовував для кредитування своїх підприємств.

інфографіка бахматюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні