Моторолу вбили (ФОТО, ВІДЕО)

Українська сторона заявляє, що це зробили "свої ж" ДНРівці - самозвана республіка підозрює українських "диверсантів".

У окупованому Донецьку вбитий один з командирів бойовиків самоназваної Донецької народної республіки Арсен Павлов, відомий під позивним «Моторола», - передає Громадське.

«За попередніми даними в ліфті будинку, де проживав Арсен Павлов спрацював саморобний вибуховий пристрій. Сам Павлов перебував у цей момент в епіцентрі вибуху і отримав травми несумісні з життям», —цитує «Интерфакс» джерело.

Загибель ватажка бойовиків підтвердили у так званому «міноборони ДНР», за їх даними, у вбивстві підозрюються «українські диверсанти», а потужність бомби, яка була приведена в дію дистанційно, становила 1,5 кг в тротиловому еквіваленті.

Представник самоназваної «ДНР» Денис Пушилін підтвердив загибель Мотороли російським ЗМІ.

За його словами, під час вибуху постраждали ще кілька осіб. В окупованому місті оголошено план-перехоплення із затримання підозрюваних у вбивстві.

У свою чергу, кореспондент російського видання «Комсомольськая правда» Алєксандр Коц повідомляє, що під час вибуху загинув також охоронець ватажка бойовиків.

Місце вбивства Мотороли

З боку українських силовиків загибель Мотороли підтвердив спікер МВС Артем Шевченко та радник СБУ Юрій Тандіт.

На кадрах з місця події видно, що будинок №121 по вулиці Челюскінців у Донецьку, де загинув бойовик, оточений військовою технікою. Дороги та під’їзди до будинку перекриті. На місце прибули співробітники МНС та машини «швидкої».


Арсєній Павлов — він же «Моторола», громадянин Росії, працював у Ростові-на-Дону на автомийці. З початком війни на Донбасі, поїхав воювати з українською армію на боці самоназваної «ДНР». В Ростові у нього лишилась дружина з дитиною.

Під час окупації Слов’янська, бойовик знайшов нову жінку – сепаратистку Олену Калєнкіну, з якою одружився в анексованому Криму.

Ватажок «ДНР» Олександр Захарченко подарував Павлову квартиру в центрі окупованого Донецька.

Моторола часто ставав «героєм» сюжетів російських телеканалів, де був зображений, як мешканець Донбасу. Про замахи на його життя вже неодноразово повідомляли ЗМІ.

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні