ВАЖЛИВО: ГУР заявляє, що бойовики зайняли Водяне - ЗСУ заперечує (КАРТА)

Бойовики в результаті вогневих боїв зайняли позиції в районі селища Водяне Донецької області. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, - передає Громадське.

ЛІНІЯ РОЗМЕЖУВАННЯ ЧЕРВОНИМ І ВОДЯНЕ (КАРТА)

«Ситуація на маріупольському напрямі зберігає тенденцію до загострення. В результаті вогневих боїв підрозділи 1 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти ВС РФ зайняли позиції в районі селища Водяне», — йдеться в повідомленні розвідки у facebook.

За інформацією української розвідки, вогневе прикриття забезпечували бойові розрахунки мінометної батареї, бронегруппа зі складу батальйону і снайперські пари.

Нагадаємо, що 12 жовтня бойовики обстріляли Водяне поблизу Маріуполя.

Заперечення ЗСУ

Як повідомляє те ж Громадське, Збройні Сили заперечують, що бойовики просунулися до Водяного.

На Маріупольскому напрямку не відбулося ніяких змін — всі підрозділи ЗСУ утримують позиції, ніяких переміщень та відходів не зафіксовано. Про це заявив в ефірі Громадському прес-секретар оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь» Олександр Кіндсфатер.

«Стратегічна ініціатива залишається за українськими підрозділами. Всі спроби загострення ситуації бойовиками залишаються без відповіді. В Маріупольскому напрямку зафіксовано 15 обстрілів українських позицій», — зазначив Кіндсфатер.

«Наші військовослужбовці утримують позиції і дають гідну відсіч ворогу», — повідомив Кіндсфатер.

ГУР та ЗСУ, які подають протилежну інформацію, належать до однієї структури - Міністерства оборони.

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні