Тука пропонує журналістам свій пароль, щоб заповнили йому електронну декларацію

Тука нарікає на складне електронне декларування і пропонує журналістам заповнити звіт за нього.

Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, екс-глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука пропонує журналістам всі відомості про його майно та майно родини і ключ доступу до е-декларації, щоб заповнити електронний звіт на сайті НАЗК за нього, - передає Новинарня.

Задля чистоти експерименту, Тука попросив виключити з процедури робочі години (з 8.00 до 19.00).

“Моя вигода: ви за мене робите справу, яку я патологічно не люблю – бюрократичні процедури. Ваша вигода – ви отримуєте об’єктивну інформацію про те, як все зроблено, як все працює, які недоліки чи переваги. Одна умова: після завершення експерименту ви весь перебіг подій чесно викладаєте в ЗМІ”, – написав заступник міністра.

Напередодні Тука писав, що йому незручно заповнювати е-декларацію, та нарікав на складність процедури. Тука зазначив, що депутатові Верховної Ради для заповнення цього звіту знадобиться допомога помічника-юриста та два тижні часу, а в нього помічників немає.

“Щирі ненависники корупції (я сам – не менший її ненависник) під гучні фанфари зґвалтували здоровий глузд і запровадили е-декларації. Чому “зґвалтували здоровий глузд”? Тому, що процедура подання (вибачте) зроблена через жопу. Чому не зробити одразу так, щоб було ЗРУЧНО?!! Волати про те, що все “зручно, просто ви намагаєтесь приховати хабарі”, можуть лише ті, хто сам не пробував заповнити це ноу-хау”, – написав Георгій Тука.

Крім того, він висловив бажання розібратися з фірмою, яка розробляла систему е-декларацій, та з’ясувати, яким чином вона виграла два великі тендери поспіль.

“Захотілось мені знайти більше інформації про фірму, яка є розробником софту е-декларацій. Окрім того, що ця сама фірма є й автором софту для бази даних переселенців, мені знайти не вдалось нічого. Яким чином компанія без бекграунду виграла два такі важливі тендери – не розумію. Моживо, я погано шукав…” – зазначив Тука.

Також заступник міністра згадав про депутата ВР Івана Рибака, який, ввівши свої персональні дані в єдиний реєстр майна, виявив, що він є володарем будинку в Полтавській області.

“Сам депутат стверджує, що ні він, ні його родичі нікого відношення до цього будинку і до Полтавщині в цілому ніякого відношення не мають. Депутата цікавить інша сторона цього питання: чи декларувати йому цей будинок-примару, чи ні?” – пише Тука.

В коментарі заступник міністра зазначив, що такі ляпи системи можуть бути використані напередодні виборів задля взаємного компромату та кримінальних впроваджень.

Варто зазначити, що держчиновники мають заповнити е-декларації на сайті НАЗК до 31 жовтня.

тука реформи гумор

Знак гривні
Знак гривні