Нова Холодна війна вже настала. Чи можлива Третя світова та якою вона буде?

Чи настала вже нова холодна війна? Про це запитує в редакційній колонці французька Figaro.

Видання звертає увагу на те, що цей вираз з кожним днем стає все більш виправданим, - передає ВВС Україна.

На думку Figaro, поки "Росія веде війну в Алеппо", Америка "просить вибачення за власне безсилля".

Нині йдеться не про ідеологічні чи політичні розбіжності, а про територіальні амбіції, відзначає газета.

У той час, як світ опинився у стані "войовничого миру", наступнику Барака Обами доведеться нарешті "говорити виразно", пише видання.

Зокрема, "чітко пояснити Путіну, що він може виграти, якщо співпрацюватиме. І так само твердо, що він може втратити, якщо продовжуватиме жорстку одноосібну гру".

Газета відзначає, що нещодавні вимоги російського лідера до США, зокрема скасування санкцій і виплата компенсації, є "неприйнятними" для Вашингтона.

Попри це, у сирійському питанні Москва веде гру з позиції сильного. Figaro згадує слова колишнього президента Франції Франсуа Міттерана про холодну війну і те, що "пацифісти перебувають на заході, але ракети - на сході".

У Сирії те саме: ті, хто марно говорить про мир, перебувають на заході, а ті, хто скидає бомби, - на сході.

"І голос Джона Керрі здається таким сміховинним на тлі ревіння моторів винищувачів Су", - пише газета.

Нова війна

Про те, наскільки швидкою буде Третя світова війна, пише Daily Mail, спираючись на думки американських військових.

Ті вважають, що масштабний військовий конфлікт між країнами "майже гарантовано станеться". Він буде надзвичайно смертоносним і триватиме мало часу.

При цьому "швидкість, з якою машини зможуть приймати рішення в далекому майбутньому, ймовірно поставить під питання нашу можливість встигати за розвитком подій".

Daily Mail зазначає, що Китай і Росія мають значні збройні сили, які стають усе більш технологічними. Це змушує Пентагон готуватися до такого рівня насильства, який США не бачили з часів корейської війни.

На думку американського генерала Марка Міллея, армія має бути готовою до кібервійни і діяти без підтримки систем навігації та комунікації, що спираються на супутникові технології.

Крім цього, майбутні суперники можуть покласти край ері домінування США в повітрі, тож армії потрібно буде забезпечувати підтримку з землі, вважають експерти.

Китай сша війна росія

Знак гривні
Знак гривні