Amnesty International: бідні країни допомагають біженцям більше, ніж багаті

Правозахисна організація Amnesty International розкритикувала найбагатші країн світу за те, що вони уникають відповідальності відносно біженців.

За словами організації, заможні країни прийняли найменшу кількість біженців і роблять для них менше, ніж бідні країни, - передає ВВС Україна.

Генеральний секретар Amnesty Саліл Шетті каже, що ситуація буде погіршуватися і далі, поки кожна з найбагатших країн не прийматиме кількість людей, пропорційну своєму розміру, багатству і рівню безробіття.

Понад половину із 21 млн біженців прийняли лише десять країн, йдеться у доповіді.

Очолює цей список Йорданія. У цій країні з населенням менше восьми мільйонів людей знайшли притулок понад 2,7 млн людей.

Табір біженців у Йорданії

За нею йдуть Туреччина (понад 2,5 мільйона біженців), Пакистан (1,6 млн) і Ліван (понад 1,5 млн).

Серед решти країн із найбільшою кількістю біженців - Іран, Ефіопія, Кенія, Уганда, Демократична Республіка Конго і Чад.

"Невелика кількість країн змушені робити забагато (для біженців. - Ред.) лише тому, що вони є сусідами", - заявив пан Шетті, представляючи доповідь.

Така ситуація змушує страждати мільйони людей, які біжать від війни і переслідування з таких країн, як Сирія, Південний Судан, Афганістан та Ірак, додає він.

"Настав час для того, аби світові лідери почали серйозну і конструктивну дискусію про те, як наші суспільства можуть допомогти людям, що змушені були покинути свої будинки", - додав очільник Amnesty International.

йорданія сирія туреччина суспільство

Знак гривні
Знак гривні