Звіт розвідки США: кібервійна Росії поширюється в Європі та США

Розвідка США повідомляє, що уряд РФ проводить масову кампанію зі збільшення свого впливу в Європі за допомогою інтернет-тролів, які нападають на прозахідних журналістів та поширюють меседжі Кремля в соцмедіа на заході.

Останнім часом такі канали, як RT та Sputnik, пропагують кремлівські погляди серед "активістів на крайньому правому та крайньому лівому крилі в Європі".

Крім того, в останні місяці Росія активізувалася в кібервійні у США. "Це версія активних дій для 21 століття", - каже Хетер Конлі, директор Російської програми в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Кремль маніпулює громадською думкою на Заході, поширюючи фальшиву інформацію, як-от стверджуючи, ніби вчені з США створили вірус СНІДу, як біологічну зброю.

Конлі додав, що Кремль використовує техніки інформаційної війни для досягнення політичних цілей - і що зараз це є частиною офіційної воєнної доктрини Росії.

Мета Росії - не фізичне знищення ворогів, а послаблення їх зсередини. Цього хочуть домогтись, "сіючи сумніви" щодо політичних лідерів і інституцій - суперників Росії.

Детальніше на USPOSITION (англ)

сша технології росія агресія інтернет війна Європа

Знак гривні
Знак гривні