В результаті режиму тиші бойови від нічого робити та заради поживи зайнялись мародерством

Після оголошення “режиму тиші” серед бойовиків збільшились випадки мародерства та розбійних нападів: незадовільне забезпечення бойовиків на Донбасі продовольством, яке значно погіршилось під час встановлення режиму тиші, призвело до збільшення випадків мародерства цивільного населення, а також збройного пограбування військових складів у тому числі з летальними наслідками. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міноборони.

“26 вересня ц.р. в м. Донецьк здійснене збройне пограбування продовольчих складів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у результаті якого вбито двох військовослужбовців окремого комендантського полку корпусу, викрадено два автомати, а також близько 800 кг. м’ясних консервів та інших продовольчих продуктів”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у скоєнні цього злочину підозрюються військовослужбовці 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у тому числі начальник їдальні 26-річний Кондрашов Сергій Сергійович та водій роти матеріального забезпечення 28-річний Каменний Володимир Володимирович.

Також 27 вересня при спробі пограбування місцевих жителів Комунарівка та вчинення збройного опору, співробітниками російської військової комендатури Донецьк був затриманий військовослужбовець 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ 31-річний Ширяйкін Олег Володимирович у повному бойовому спорядженні та озброєний автоматом з підствольним гранатометом.

27 вересня у районі Козацьке, під час нічної спроби пограбування льоху приватного помешкання, підірвались на саморобній міні, встановленій місцевими жителями з метою захисту від мародерів двоє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Новинарня

війна донеччина луганщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні