Мер Дніпра нагородить медаллю водія маршрутки, який блокував убивцю поліцейських (ВІДЕО)

Сьогодні у Дніпрі прощаються із вбитими поліцейськими та буде нагороджено Валерія Тимоніна - водія маршрутки, який намагався зупинити вбивцю - медаллю “Захисника міста“.

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов у “Фейсбуці“.

“В 12-00 прощаємося з хлопцями в театрі Горького. Будь ласка, приходьте. У 14-00 нагороджую Валерія Миколайовича Тимонина медаллю “Захисник міста”. Місто має знати своїх героїв. Так буває, що вони можуть знаходиться поруч”, – написав він.

Кім того, Філатов розповів подробиці трагедії.

“З того моменту, коли сталася ця жахлива трагедія, я був щопівгодини з усіма силовиками на зв’язку. Ми навіть і не подумали скасовувати марафон, тому що кретинам, які зараз пишуть дурниці, зовсім невідомо, що саме проведення марафону давало поліції шанси на піймання злочинця: половина міста перекрита, рух заборонено, на кожному перехресті – патруль.

Оля Макаренко вмирала буквально у мене в телефоні. До останньої хвилини ми всі були впевнені, що її вдасться врятувати. Їй перелили 2 літри крові і якби не куля, яка засіла в хребті…

Я особисто був присутній при штурмі квартири злочинця. Там були всі силовики. І начальники, до речі, не ховалися за спинами підлеглих. Хлопці запускали в квартиру дрон, готували газ, світлошумові гранати і кішки проти розтяжок. Але злочинець встиг піти раніше на 40 хвилин. І його взяли вже потім – в лікарні, куди він звернувся за допомогою в результаті поранення, яке йому завдали поліцейські”, – написав мер.

Також в мережі було опубліковано відео з місця подій. В кінці відео видно, як водій маршрутки блокує авто убивці, й відступає лише після того, як убивця спрямовує на нього зброю.

За матеріалом Новинарні

поліція дніпропетровщина пугачов кримінал

Знак гривні
Знак гривні