НАБУ затримало слідчого ГПУ з департаменту Кононенка

22 вересня детективи Національного антикорупційного бюро затримали старшого слідчого в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за підозрою у заволодінні чужим майном шляхом шляхом зловживання службовим становищем.

Затримання відбулось в рамках розслідування, яке детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали за заявою потерпілої сторони від 1 вересня 2016 року.

За даними слідства, затриманий працівник ГПУ, прізвище якого не вказується, всупереч вимогам Кримінального процесуального кодексу щодо підслідності, проводив розслідування за фактами одержання неправомірної вигоди головою однієї з сільських рад Черкаської області, котру підозрюють у отриманні хабара в розмірі майже 5 млн. грн.

Під час проведення обшуку в цьму провадженні слідчий Генпрокуратури, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів знайденими талонами на значний обсяг пального, які належали сільській раді, інформує НАБУ.

Надалі цей слідчий неодноразово використовував дані талони для заправлення особистого автомобіля, а також авто своєї дружини.

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру та клопотання щодо обрання запобіжного заходу, зазначили в Бюро.

Як відомо, Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ називають також “департамент Кононенка-Грановського”.

Новинарня

прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні