Обама: якщо Росія втручатиметься у справи сусідів - може розвалитися сама

Президент США Барак Обама звинуватив очільника Росії Володимира Путіна у спробі “відновити втрачену славу силою”. Про це глава Білого дому заявив з трибуни 71-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка у Нью-Йорку.

“Епоха імперій залишилася в минулому, але Росія намагається відновити колишню велич за допомогою сили. Втручання Росії в справи своїх сусідів може бути популярно всередині країни, може підтримувати вогонь націоналізму, але згодом це лише призведе до послаблення ролі Росії і зробить її кордони менш захищеними”, – заявив американський президент.

Барак Обама у своєму виступі 20 вересня також закликав змінити курс щодо глобальної інтеграції та застеріг світ відкинути авторитаризм й ізоляцію.

“Я не думаю, що приклад США унікальний”, – зазначив Обама, додавши, що європейські країни колишнього радянського блоку досягли нинішнього рівня завдяки зусиллям для розвитку демократії.

Президент США принагідно назвав причину, через яку українці два роки тому вимагали зміни державної влади на Майдані.
“Жителі України не виходили на вулиці через якісь змови або вплив ззовні. Вони вийшли на вулиці, тому що керівництво країни було продажним”, – цитує слова Обами його “Твіттер”.

Як повідомили ЗМІ раніше цього дня, міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову довелося йти пішки на засідання Генасамблеї ООН через затори, створені кортежем президента США Барака Обами. Про це у “Твіттері” повідомило МЗС РФ.

“Манхеттен перекрили під Б. Обаму. C. Лавров не став чекати в корку й пішел в ООН пішки”, – написала речниця російського МЗС Марія Захарова.

При цьому ЗМІ повідомляють, що Обама запізнився до свого виступу на півгодини.

Як відомо, 13 вересня в Нью-Йорку офіційно відкрилася 71-а сесія Генасамблеї ООН. Слухання триватимуть до 26 вересня.

Новинарня

оон обама росія

Знак гривні
Знак гривні