Навіть намальована явка в окупованому Криму нижча, ніж в українському (ІНФОГРАФІКА)

ТЕКСТи порівняи явку на так званих виборах до Держдуми в окупованому Криму з останніми виборами в Раду, де брали участь кримчани - а також порівняли явку на виборах в Україні за регіонами та в Росії за регіонами.

Слід зазначити, що Росія - така країна, де явка змінна. Ми брали останні доступні "офіційні результати".

Явка в окупованому Криму та Севастополі виявилася нижчою, ніж була на останніх виборах до Верховної Ради, у яких могли брати участь мешканці Криму - у 2012 році. І це при тому, що тоді Крим був серед регіонів України з найнижчою явкою.

На першій інфографіці - порівняння кількох областей із найвищою та найнижчою явкою на виборах в Раду у 2012 році.

На другій інфографіці - порівняння областей з найвищою на найнижчою явкою на виборах до Держдуми РФ у 2016 році. Слід зазначити, що російське ЦВК часом змінює явку, ми взяли станом на той момент, коли робимо цю новину. Загалом, явка на виборах-2016 до Держдуми РФ стала рекордно низькою, особливо це видно в Москві та Пітері.

І на третій інфографіці ми конкретно порівняли явку на виборах в Україні у 2012 та згодом на так званих виборах в окупованому Криму в 2016.

Нагадаємо, МЗС України закликає визнати вибори до Держдуми РФ незаконними на міжнародному рівні через те, що в них незаконно брали участь мешканці незаконно анексованих територій, які на міжнародному рівні не визнаються частиною РФ.

Татарська громада Криму в основній своїй частині бойкотувала ці вибори.

Вибори до Держдуми-2016 загалом відбулися з рекордно низькою явкою.

Джерела: РБК за матеріалами ЦВК РФ; Українська Правда; Вікіпедія за матеріалами ЦВК України; Медуза

крим росія вибори окупація анексія інфографіка

Знак гривні
Знак гривні