Окупанти намагаються придушувати зростання проукраїнських настроїв на Донбасі

На тимчасово окупованих територіях Донбасу російське окупаційне командування вживає заходи для придушення проукраїнських настроїв серед місцевого населення. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони, - передає Новинарня.

“З огляду на значне зростання проукраїнських та протестних настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України у т.ч. демонстративну відмову від служби у російських окупаційних військах, на фоні різкого соціально-економічної ситуації, проблем із медичною допомогою, забезпеченням продуктами і предметами повсякденного вжитку, російське окупаційне командування готується до протидії масовим заворушенням у т.ч. саботуванню підготовки до місцевих “праймеріз”, а також використовує “економічні” важелі тиску. 18 вересня”, – сказано в поідомленні.

Як зазначає ГУР, окупанти розпочали комплекс демонстративних заходів з посилення поліцейського режиму під приводом “протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України”.

У рамках зазначених заходів, частини та з’єднання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також підрозділи ФСБ РФ були приведені у вищі ступені бойової готовності та перевірена їх готовність до дій в умовах різких змін оперативної обстановки у т.ч. протидії масовим проявам непокори місцевого населення.

Крім того, російська окупаційна влада поставила обов’язкову умову: надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію, яка передбачена замість гуманітарної допомоги тільки тим сім’ям, які нададуть довідку про проходження служби члена родини в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель чи отримані поранення члена родини під час такої “служби”.

донеччина луганщина окупація росія

Знак гривні
Знак гривні