Бойовики в Москві скаржаться, що їх ніхто не любить

"Ополченці", як себе називали учасники зустрічі в Москві, нарікали на те, що останнім часом ставлення до учасників бойових дій на Донбасі в Росії погіршилося.

Представники збройних формувань невизнаних "ДНР" та "ЛНР" у Москві зустрілися з головою однієї з фракцій Державної думи, лідером "Справедливої Росії" Сергієм Мироновим.

Миронов – політик, відомий своїми відносинами зі самопроголошеними "народними республіками".

"Вашингтонський обком"

Поспілкуватися з Сергієм Мироновим прийшли як командири загонів, так і рядові бійці збройних формувань, які діють на Донбасі. Хтось із них уже повернувся до Росії з кінцями, інші – збираються вертатися на Донбас.

Перед початком зустрічі організатори роздали журналістам список учасників заходу – у ньому значилися як імена-прізвища, так і позивні, тож особи багатьох з них можна було перевірити в інтернеті, наприклад, по базі "Миротворець".

Офіційна частина зустрічі тривала недовго і рясніла яскравими висловлюваннями.

Україну пан Миронов назвав "політично повністю підконтрольною США" державою, яка "живе за вказівкою "вашингтонського обкому".

Миронов відзначився ще кількома перлами

"Український фашизм - утім, як і будь-який інший фашизм на землі, зупинить тільки куля і багнет "ополченця" Новоросії", - сказав, зокрема, Сергій Миронов.

Російські політики регулярно називають чинну українську владу "фашистською". Натомість українські та західні політики регулярно порівнюють дії російської влади з діями нацистської Німеччини.

Ніхто мене не любить, ніхто не поважає

Командир "окремої бригади особливого призначення "Одеса" Олексій Фомін (позивний "Фома") поскаржився, що останнім часом ставлення російської влади до "ополченців" сильно погіршилось.

Бойовики – громадяни України, які намагаються осісти в Росії, продовжував пан Фомін, мають проблеми з отриманням тамтешнього громадянства.

Інший скаржився, що в "ЛНР" "дуже погане постачання", тож люди там буквально голодують.

У кулуарах заходу кореспондент Російської служби Бі-бі-сі намагався з’ясувати в учасників зустрічі, що вони думають про сьогодні й завтра невизнаних "республік".

Річ у тому, що минулого року Російська служба публікувала інтерв’ю з бойовиками, у яких вони говорили про те, що "Новоросію "зливають". А що кажуть на цю тему бійці незаконних військових формувань зараз?

Отож, насамперед, дуже мало з тих, хто приїхав до Москви, погоджувалися розмовляти на цю тему і намагалися згорнути розмову. Їм було явно не дуже комфортно давати інтерв’ю у такій напівофіційній обстановці.

Детальніше на ВВС Україна

донеччина кремль луганщина

Знак гривні
Знак гривні