ГПУ порушила справу проти Авакова за корупційну оборудку з власним сином (ВІДЕО)

В адміністрації президента розглядають можливість відставки Арсена Авакова та заміни його на Олександра Турчинова на посаді міністра внутрішніх справ. Коментарі Авакова поки що відсутні.

Проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження. Про це повідомив генпрокурор.

За словами Луценка, провадження було розпочато після звернення глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

“Я в день отримую (листи) від декількох десятків людей, у тому числі і від пана Шабуніна, за листом якого точно так само порушив кримінальну справу, ви не повірите на кого, на міністра внутрішніх справ Авакова, тому що всі однакові. Всі звернення в ГПУ мають однаковий процесуальний статус”, – заявив Луценко.

Монополізація підслідності

При цьому сам Шабунін підкреслює, що МВС - не підслідний ГПУ і вважає заяву Луценка підготовкою до монополізації влади структурами Президента

Про що йдеться

Як відомо, колишній заступник Авакова Сергій Чеботар та його син Олександр фігурують у матеріалах кримінального провадження за фактом закупівлі в 2015 році 6000 рюкзаків для потреб МВС за завищеною ціною.

Раніше Національне антикорупційне бюро отримало доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків “Дніпровенд”, яку пов’язують із сином Авакова.

Нагадаємо, у лютому з’явилося відео з прихованої камери, на якому Олександр Аваков, імовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства.

Раніше повідомлялося, що фірма-постачальник тактичних рюкзаків для МВС пов’язана з харків’янином Володимиром Литвином, який є другом сина Арсена Авакова.

За матеріалами Новинарні та фб Віталія Шабуніна

луценко аваков скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні