ДНР обвинувачує в диверсіях місцевих підлітків. Випадки непоодинокі (ФОТО)

Так звані “правоохоронці ДНР” затримали п’ятьох неповнолітніх хлопців. Їх звинувачують в диверсійній діяльності за вказівкою українських спецслужб. Як повідомляється на сайті “МГБ ДНР”, підлітків звинувачують у підриві низки автомобілів, цивільних і військових об’єктів.

Ось частина обвинувачених:

Лише найстарший у групі - вісімнадцятилітній.

Бойовики стверджують, що:

"За період з травня 2015 року по червень 2016 групою неповнолітніх в складі: Ковальчука, Белавіна, Пазушка, Хмеленка, Солодовнікова, Миронова і Коваля були здійснені підриви автомобілів цивільних осіб, військової машини зв’язку, МТЛБ, службового автомобіля Ясинуватської міської відділу МВС та інших цивільних і військових об’єктів".

Так зване МГБ так званої ДНР заявило, що діти діяли не самостійно, а що їх "завербувала" українська сторона.

Служба безпеки України заперечує інформацію про вербування неповнолітніх громадян для здійснення диверсій на непідконтрольною території.

Як розповів радник голови СБУ Юрій Тандід, жертвами маніпуляцій окупаційної влади стають проукраїнсько налаштовані жителі, в тому числі, діти.

Діти, патріотично налаштовані, стають метою атак, незаконних дій. Ми нікого не вербуємо і не використовуємо неповнолітніх людей для спеціальних заходів“, – сказав він.

За словами радника голови СБУ, українська сторона регулярно отримує інформацію про подібне використання підлітків з метою дискредитувати Збройні сили України.

За матеріалами BlackSeaNews, Новинарні та Новин Донбасу

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні