США та Британія призначили для України високопоставлених військових радників. Американець очолював роту спецназу при вторгненні США до Гренади (ФОТО, ВІДЕО)

Крім того, що це висококласні експерти, британський ще й виглядає харизматично, а американський увіковічнений у фільмі Клінта Іствуда.

Як повідомляє міністерство оборони України, Вашингтон і США призначили військових радників на прохання української сторони.

Радник від Великобританії — відставний генерал Нік Паркер, колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великої Британії.

британський генерал Нік Паркер у 2008 році

А найближчим часом до України буде направлено радника стратегічного рівня генерала у відставці Джона Абізейда, колишнього командувача Центрального командування Збройних сил США (2003-2007).

Військову звитягу та винахідливість нового американського радника міністра оборони України Степана Полторака, генерала Армії США у відставці Джона Абізаїда увічненено у фільмі Клінта Іствуда "Перевал розбитих сердець" 1986-го року.

Увічнений Іствудом маневр, вигаданий Абізаїдом, можна побачити, починаючи з 2-ї хвилини 17-ї секунди.

8 вересня в Лондоні пройшло засідання міністрів оборони країн, які беруть участь у миротворчих операціях ООН.

Український міністр Степан Полторак у межах засідання провів переговори з господарем зустрічі, британським міністром оборони Майклом Феллоном і міністром оборони США Ештоном Картером.

За матеріалами ВВС та Радіо Голос Америки

армія сша україна британія

Знак гривні
Знак гривні