Навколо елітної квартири депутата Сергія Лещенка вибухнув скандал (ОГЛЯД СОЦМЕРЕЖ)

Учора ввечері стало відомо, що депутат Сергій Лещенко придбав квартиру на 192 кв.м - і попри те, що Лещенко чесно задекларував її на себе, в соцмережах вибухнув скандал.

будинок по Франка, 11, де купив квартиру Лещенко

Пояснення Лещенка

Депутат заявляє, що половину необхідної суми - 150 тисяч доларів - позичив у власниці Української правди Олени Притули терміном на 10 років. Решту пояснює заощадженнями та заробітками своєї дівчини. На рахунках у банку в Лещенка було всього 24 тисячі гривень, що дало в соцмережах підстави говорити про "чорний кеш" (як це поширено у країні).

"Заробітки Насті [Топольської, дівчини Лещенка] дозволяють впевнено говорити про погашення боргу. Настя входить до числа найбільш високооплачуваних діджеїв у Східній Європі, виступаючи близько 200 разів на рік на чотирьох континентах", - заявив Лещенко.

"Сподіваюся, ви розумієте, що ці нападки – плата за мою антикорупційну діяльність без оглядки на прізвища та посади. Чесність має заохочуватися, а не каратися", - сказав Лещенко.

Пояснення Топольської

Дівчина Лещенка, діджей Анастасія Топольська, пояснює, що співвласницею квартири бути не змогла, бо хоч і розійшлася зі своїм чоловіком іще сім років тому - але офіційно не розлучена.

Непрозорість

У соцмережах говорять скоріше не про аж таку вже страшну суму грошей, а про тягу до розкоші та непрозорість.

Пшонка стайл

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап також дорікнув не так грішми, як метрами. "Ну добре, аби у тебе було дванадцятеро дітей", - іронізує Гнап.

Просто довіряю

Мустафа Найєм, який сприймається ледь не як "брат-близнюк" (душевний) Лещенка, став на його захист з аргументом "я просто йому довіряю".

Непрозорість співвласності

Лещенко посилався на свої заощедження як "співвласника Української правди". І на це знайшлося що відповісти колегам, які, як свого часу Лещенко, вміють розбиратись у документах:

Позика від Української правди

Мирослава Гонгадзе у коментарях під постом Лещенка написала, що, звісно, рада за нього - але що дітям Гонгадзе, на відміну від Лещенка, чомусь від УП не було позик. І саркастично попросила позичити на десять років хоч на освіту.

А потім написала свій пост:

Я скромна людина

Вночі, замість говорити про гроші, Лещенко спробував пояснити свою мотивацію.

Рахунок у Сбербанку

Хоча Лещенко й каже, що у Сбєрбанку Росії заплатив лише у Пенсійний фонд, договір свідчить про інше. У нього відкрито поточний рахунок у тому самому Сбєрбанку, з якого він мав заплатити продавцю.

Пункт 6:

Згодом замість нього відкрито рахунок у БТА Банку

скандал корупція лещенко

Знак гривні
Знак гривні