США подарували Україні 2500 приладів нічного бачення. Волонтери згортають допомогу ЗСУ

Уряд США в якості гуманітарної допомоги передає в Україну 2500 приладів нічного бачення. Перша партія “нічників” – у кількості 1084 штук – уже прибула в Україну. Про це повідомив у соцмережі помічник міністра оборони Юрій Бірюков, якого цитує Новинарня

Ідеться про AN/PVS-14 – портативний монокулярний прилад нічного бачення третього покоління, розроблений американською корпорацією ITT для армії США.

“Перша партія вже доставлена зараз в Україні, друга частина поставки очікується через місяць”, – написав Бірюков.

“Це не волонтерська допомога, це не закупівлі МО. Це подарунок. Подарунок на День Незалежності від уряду США. В рамках допомоги модернізації і озброєння нашої армії”, – повідомив Юрій Бірюков, додавши, що тепер рівень забезпечення “стрільців” ЗСУ приладами нічного бачення значно поліпшиться.

Він зазначив, що в процесі підготовки розподілу”нічників” зі США бере активну участь волонтер Віталій Дейнега, відомий активною діяльністю з постачання Збройних сил України оптичними приладами.

Бірюков оприлюднив фото з кімнати, за його словами, “забитої до стелі новенькими AN/PVS-14”:

Прес-служба Міноборони у свою чергу повідомила: “Днями у рамках міжнародної технічної допомоги Збройні сили України отримали партію приладів нічного бачення. Перша партія, а це понад тисяча приладів, вже надійшла від Сполучених Штатів Америки”.

“На сьогодні підтримка України закордонними партнерами сягає найвищого рівня за часи Незалежності”, — сказав з цього приводу міністр оборони генерал армії України Степан Полторак.

З початку 2016 року сума міжнародної технічної допомоги перевищила 62 мільйони доларів США, ще понад 7 мільйонів складає гуманітарна допомога, зазначили в МОУ.

Керівник волонтерської організації “Повернись живим” Віталій Дейнега підтвердив факт надходження гуманітарної допомоги від США та її вплив на посилення обороноздатності ЗС України”.

“Одна з причин, чому ми (“Повернись живим”) через півроку плануємо припиняти закупівлі тепловізорів”, – прокоментував Дейнега у “Фейсбуці”, поширивши допис Бірюкова.

“Все не так просто, і працювати нам треба, особливо зараз. Ми вже давно про це знали. Але чекали, поки інформація стане публічною.
Протягом півроку-року наша армія отримає велику перевагу в нічному бою. Але треба цей рік простояти”, – зазначив Віталій Дейнега.

армія сша волонтери

Знак гривні
Знак гривні