В Україні ліквідовано канал бойовиків Ісламської держави з Росії

У СБУ заявляють про перекриття нелегального каналу переправлення людей з Росії через територію України, яким, користувалися, зокрема, бойовиків "Ісламської держави", пише ВВС.

"Оперативники спецслужби вже встановили, що цим "шляхом" користувалися прибічники міжнародної терористичної організації "Ісламська Держава" для транзитного переправлення бойовиків з території Росії до країн Європи", - йдеться у повідомленні СБУ.

"29 серпня співробітники СБУ затримали одного з членів групи у Великописарівському районі Сумщини під час спроби незаконного переправлення двох громадян України до РФ. Інших учасників угруповання, в тому числі й організатора, правоохоронці того ж дня затримали у Харкові", - додають в СБУ.

За даними правоохоронців, організатором незаконного каналу був співробітник Східного регіонального управління прикордонної служби, який прикривав роботу спільників.

До угруповання входило ще четверо осіб – громадяни України та країн Закавказзя. Канал працював в обох напрямках - з Росії в Україну і навпаки.

тероризм сбу росія

Знак гривні
Знак гривні