Міносвіти змінює систему виплати стипендій з наступного року (СПИСОК)

Міністерство освіти і науки України заявляє про перехід на нову систему виплати стипендій студентам вже з 1 січня 2017 року. Це робиться з метою наблизити систему до "європейської".

Про це повідомив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

1) Окрема академстипендія виплачуватиметься за дуже високі академічні показники.

2) Також, можливо, буде введена гарантована стипендія для інженерних, природничих і освітніх спеціальностей, оскільки на них суттєві проблеми з набором студентів.

3) Крім того, академічна стипендія виплачуватиметься тим студентам, які успішно навчаються, але у сім'ї невисокий рівень доходу.

4) Окремо буде виплачуватися соціальна стипендія.

Ковтунець зазначив, що попередньо вже затверджені кошти для виплати стипендій, але до остаточного рішення називати їх не буде.

Також він підкреслив, що всі перераховані вище нововведення знаходяться в процесі обговорення і по ним також немає остаточного рішення.

Ковтунець додав, що розробляється механізм, згідно з яким можна буде визначити, хто саме з студентів дійсно потребує стипендії.

"Щось буде схоже на субвенції. Людина подає документи (про доходи), отримав стипендію, а виявляється, що доходи значно більше, ніж задекларовано", - додав він.

Ковтунець наголосив, що даний механізм буде застосовуватися лише до малозабезпечених студентам з хорошою успішністю, а механізм виплат соціальних стипендій не зміниться.

БізнесЦензор, Українські Новини

освіта реформи

Знак гривні
Знак гривні