Студент, якого найбільше побили на Євромайдані, тепер боєць ЗСУ і брав участь у параді (ФОТО)

Коли вночі 30 листопада 2013 року “Беркут” розігнав студентську демонстрацію на Майдані, серед тих упертюхів, які не захотіли піти з Майдану та були побиті, найважчим постраждалим став студент київського інституту імені Грінченка Віталій Кузьменко.

Без будь-якого захисту і зброї, він став просто жертвою погромників, отримав важкий струс мозку й перелом руки, але сила духу і впевненість у своїй правоті у нього була колосальна, і зламати його зсередини “беркути” не змогли.

Віталій – ровесник незалежності, 1991 року народження, був тонким юнаком, істориком, з тихою інтелігентною мовою й довжелезним волоссям.

у Віталія на ліжку був пов’язаний прапор України, і він жахливо дратував всю владу Януковича, тому що інші отримали не такі важкі травми, а Кузьменко був живий доказом сваволі, і його єдиного виписати було ніяк не можна, а іноземні дипломати та преса ходили на нього дивитися.
І тоді проти Віталія влада вчинила зухвалу провокацію в лікарні (звинуватили в крадіжці мобільного телефона – “Н”) – думали, залякають “ботана”, візьмуть на гачок, закриють рота…

Спасибі тоді “Фейсбуку”, адвокатові Артемові Ясиновському, народному депутату Лесі Оробець, редактору “1+1” Олені Несміян і репортерові Валерії Ковалінській, які миттєво прилетіли на допомогу й допомогли відбити провокацію.

Віталій пройшов Майдан, волонтери, потім пішов добровольцем до армії й служить у 54-му розвідбаті.

24 серпня Віталій Кузьменко марширував в колоні сухопутних військ на параді Хрещатиком, йшов зі зброєю в руках по Майдану, який він вийшов захищати тоді, в листопаді 2013 року, і захищає відтоді щодня.

За матеріалами Новинарні, фб Юрія Бутусова

армія майдан кузьменко герої

Знак гривні
Знак гривні