Придатну для мешкання планету відкрили зовсім поруч (ВІДЕО)

Зовсім поруч за космічними мірками, звісно, а саме біля найближчої до нас зірки, Проксима (що й означає "найближча" латиною) в сузір'ї Центавра.

Нова планета перебуває на відстані чотирьох світлових років від Землі

Міжнародна група вчених, що вивчають космос, заявила про виявлення планети Проксима b, на якій може бути життя і до якої можливо буде дістатися під час майбутніх космічних місій.

Планета трохи більша за Землю і знаходяться на відстані чотирьох світлових років від неї, повідомили вчені на прес-конференції в штабі Південної європейської обсерваторії.

Проксима b обертається навколо зірки Проксима Центавра, яка входить в систему Альфа Центавра і є червоним карликом. Повний оборот навколо зірки вона робить за 11 днів.

Планета знаходиться в так званій "зоні життя" зірки. Температура на ній така, що на ній може бути вода в рідкому стані, а клімат - придатний для життя.

Проксима b, таким чином, стала найближчою планетою до Сонячної системи, де можливе життя.

Автори дослідження пояснюють, що помітили ознаки планети ще у 2013 році, а потім намагалися отримати докази її існування. Проксима b знаходиться до зірки набагато ближче, ніж Земля або навіть Меркурій. Однак Проксима Центавра є значно більш тьмяною зіркою, ніж Сонце.

Вчені не виключають, що на планеті є свій "тропічний пояс" - сонячне місце, де і зосереджена вода.

При цьому клімат Проксими b сильно відрізняється від земного. Вчені, наприклад, сумніваються, що на планеті змінюються пори року.

Раніше найближчої до Сонячної системи планетою, на якій може бути життя, вважалася планета Wolf 1061c, що знаходиться в сузір'ї Змієносця. Вона перебуває у "зоні життя" зірки Wolf 1061, яка є червоним карликом, і знаходиться приблизно за 13,7 світлових років від Землі.

Детальна стаття на The Nature

Проксима - найближча до нас зірка. На небі вона неподалік Південного Хреста.

у Північній півкулі Проксиму не видно, у Південній - лише в потужний телескоп, бо це червоний карлик

краса майбутнє космос

Знак гривні
Знак гривні