Парад Незалежності на Майдані (ПРЯМИЙ ЕФІР, ФОТО)

24 серпня 2016 року в Києві на Хрещатику відбувається військовий парад з нагоди 25-ї річниці проголошення Незалежності України.

На параді присутні президент України Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда.

За інформацією міністра оборони Степана Полторака, в урочистостях беруть участь понад 4 тис. військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України.

Як запевнили в Міністерстві оборони, жодна залучена до параду одиниця техніки не буде вилучатися із зони проведення антитерористичної операції: задіяна модернізована військова техніка з заводів і резерву Міноборони України.

92-а бригада на марші

Товарищ москаль

"Ворогу України не вдалося реалізувати жодної стратегічної задачі та поставити Україну на коліна. За це свої життя віддали 2504 українських воїнів", - зазначив Порошенко.

За словами президента, на фронт через військомати пройшли майже 300 тис. осіб.

"Якби ми рухалися за інерцією минулого року, зараз мала б завершуватис 9 черга мобілізації, але ми не починали і 7-ї. Пріоритет - формування професійної армії. Щомісяця до лав ЗСУ вливаються до 6 тис. військовослужбовців. До кінця року ми очікуємо більше 20 тис. контрактників. Наразі 75% армії - контрактники", - зазначив президент.
При цьому триває формування військового резерву, який складає понад 80 тис. воїнів.

Порошенко також зазначив, що Україні ще знадобляться "роки і десятки мільярдів гривень, щоб спати спокійно".

Говорячи про військовий парад, Порошенко зауважив, що це - "реальний прогрес зміцнення обороноздатності держави".

"Наша армія дійсно народна. Це ви, українці, купили чи відновили для армії танки, БМП, бронетранспортери, зенітні комплекси і реактивні системи залпового вогню. Це волонтери першими прийшли на допомогу армії", - заявив призеднт.

"Наші міжнародні партнери зможуть побачити, що Україна здатна сама себе захищати, але потребує подальшої підтримки. Адже наш ворог - країна, військовий бюджет якої в десятки разів перевищує український. Але українці серйозно готові і далі боротися за свою незалежність.
Головной наш гарант – це ЗСУ. І це куди серйозніше за Будапештський меморандум", - додав він.

"

Агресору краще згадати пораду російського поета Володимира Маяковського: "Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль

", - зазначив Порошенко.

Хрещатиком крокує військовий парад, в якому багато учасників АТО Джерело: fakty.ictv.ua

Кияни фотографуються з військовою технікою

Насправді нам незрівнянно більше. Наступного року відзначатимемо 100-річчя Центральної ради та початку Української національної революції 20 століття. А потім ще через 2 роки тисячу років княжіння Ярослава Мудрого. Такою і є глибина державотворення, - сказав Порошенко.

За матеріалами: Громадське, ICTV, УП, ВВС

армія краса україна

Знак гривні
Знак гривні