Головний прикордонник ходить пішки - зате у родичів автопарк на 5 млн (ВІДЕО)

Керівник Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко не задекларував у власності жодного авто, тоді як його близькі родичі володіють автопарком вартістю близько 5 мільйонів гривень.

Про це йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

В декларації про доходи очільник вказав, що у членів його родини у власності є одна машина на Volkswagen Tiguan 2011 року. Зараз такі автівки із пробігом коштують до $ 25 тис. в залежності від комплектації.

Скоріш за все, машина належить дружині головного прикордонника Олені Назаренко.

На дочку Віктора Назаренка Ірину Диковицьку зареєстрований Volkswagen Touareg 2012 року, придбаний у рік випуску. Вартість нового авто складає близько $60 тисяч. Зараз навіть із пробігом у понад 100 тис. км. така машина коштує до $40 тис. Також в рік випуску на Ірину Назаренко був зареєстрований новий седан представницького класу Hyundai Grandeur вартістю $30-35 тисяч (в залежності від комплектації). Дочка глави ДПСУ в декреті, бізнесу ніколи не мала.

Свекруха голови ДПСУ Галина Диковицька у 2014 році зареєструвала новий Volkswagen Touareg. Минулого року Галина Диковицька судилася за доплату до пенсії в розмірі 2800 грн. Свекор Назаренка – Володимир Диковицький 2008 року придбав новий Mitsubishi pajero 3 ($30-45 тис.).

Дружина сина Назаренка – Марія, в 2015 році придбала нову Honda Аccord 2015 року випуску (від $30 тис). Син Олександр Назаренко до 2014 працював в ДПСУ начальником мукачівського прикордонного загону, потім – у військовій прокуратурі, нині працює в СБУ. Марія Назаренко реєструвалася співзасновницею фермерського господарства «Юлія плюс».
Тож приблизна вартість автопарку родини очільника ДПСУ перевищує $200 тис.

Начальник управління боротьби з транскордонною злочинністю та виконання завдань кримінального провадження департаменту оперативної діяльності ДПСУ Петро Криса їздить на роботу на Toyota Нighlander 2012 року, яка в влітку 2414 року була записана на його дружину. Криса нещодавно потрапив у скандал, коли припаркував своє авто біля могили патріарха Володимира під ворітьми Святої Софії.

корупція назаренко

Знак гривні
Знак гривні