Наєм заявляє, що Генпрокуратура та СБУ продовжать атаку на антикорупціонерів на всіх фронтах

Генеральна прокуратура та СБУ мають намір посилити атаку на Національне антикорупційне бюро.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від БПП Мустафа Найєм, повідомляє Українська правда.

За його словами, Генеральна прокуратура та СБУ готують низку кримінальних проваджень щодо працівників Антикорупційного бюро, в тому числі з середньої керівної ланки.

"Зокрема, найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів. Атака буде по всіх фронтах – звинувачення у протиправній діяльності, публічна дискредитація, саботаж, повне призупинення створення Антикорупційного суду", – повідомив він.

Найєм також відзначив майже тижневе мовчання генпрокурора Юрія Луценка з приводу викрадення співробітниками ГПУ двох працівників НАБУ, "яких більше десяти годин незаконно утримували в приміщенні департаменту ГПУ на вул. Петлюри, 7/9 і намагаючись шляхом тортур вибити з заручників необхідні свідчення.

"Я дуже щиро сподіваюся, що ті, хто це затіяли, не розуміють, що роблять і який може бути результат. НАБУ – єдиний правоохоронний орган в країні, у керівництва якого немає політичних зобов'язань. Він був створений всупереч волі політиків і вони роблять все, щоб він не запрацював. Це війна. Але не проти корупції та беззаконня. Це війна йде еліти за накрадений status quo", – написав він.

На думку депутата, "нам нікуди не дітися від вуличної демократії", тому він закликав людей прийти у середу на 10:00 під стіни Генпрокуратури для участі в акції на захист НАБУ.

корупція

Знак гривні
Знак гривні