Скандал довкола е-декларування: високопосадовці переводять стрілки на програмістів

Винуватцем у зриві запуску повноцінної системи е-декларування є не президент чи інші високопосадовці, а розробники програмного забезпечення. Про це заявив завідувач відділу департаменту інформполітики АП Володимир Горковенко в ефірі "112 Україна", повідомляє ВВС.

"Тут намагаються перекласти з хворої голови на здорову. Звинувачують Турчинова, президента, Гройсмана. Але чомусь всі мовчать, чому розробники зробили діряву програму, яка не дозволяє належним чином запустити електронне декларування", - заявив представник адміністрації.

Пан Горковенко повідомив, що в АП сподіваються, що система повноцінно запрацює від вересня. Хоча, за його словами, на її перевірку потрібно півроку.

Напередодні представники громадських організацій та експерти заявили про відсутність у керівництва України політичної волі для запровадження повноцінної системи е-декларування. Вони твердять, що запуск системи без належної сертифікації дозволить високопосадовцям уникнути відповідальності, якщо вони нададуть неправдиві дані.

скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні