Доповідь ОБСЄ: бойовики значно частіше за Україну порушують усі домовленості та правила (ОГЛЯД)

FAZ.net уважно вивчив доповідь ОБСЄ з середини квітня по кінець червня 2016, дав власний аналіз і докладну іконографіку (нім).

Підсумок у перекладі українського науковця Руслани Радчук:

За часи війни загинуло 9500 чоловік, 22000 поранено.

Перешкоджання місії ОБСЄ: зі сторони сепаратистів 300 випадків, зі сторони українських військових - 60. Загалом 6 дронів ОБСЄ пошкоджено. 2 - на українській стороні, причому причини пошкодження не встановлено, 4 - на стороні сепаратистів, причому 2 з них очевидно збиті пострілами.

Заборонена зброя: спостерігачі місії ОБСЄ спостерігають набагато більше забороненої зброї у сепаратистів: 1100 випадків проти 340. Кількість важкої панцерної зброї на лінії зіткнення також відрізняється. У сепаратистів 1340 випадків, 790 з української сторони.

Артилерійські руйнування і кратери. На стороні сепаратистів нараховано 540, на українській 850.

В районі Широкино ОБСЄ нарахувало більше пострілів з української сторони - 1080 проти сепаратистів 530. Пояснюють тим, що українці запекло обороняють маріупольський напрямок. Втім, ОБСЄ зазначає, що сепаратисти відключили камери спостереження, так що реальна картина може відрізнятись.

Загиблі. За цей час українська сторона доповідає про 99 загиблих і 501 поранених. Сепаратисти сповіщають про 39 загиблих і 32 поранених. ОБСЄ вважає, що обидві сторони зменшують втрати, при цьому українська сторона враховує загиблих всіх військових угрупувань, а сепаратистська- тільки вояків "офіційної" армії.

Цивільні втрати. Через постріли українських військових загинуло 34 цивільних, через сепаратистів - 23. В доповіді зазначається, що сепаратисти розташовують свою зброю в житлових районах, провокують українську сторону, після чого одразу втікають. Відомий випадок, коли артилерійську зброю сепаратисти збирались розташувати на багатоповерхівці. Таких прикладів на українській стороні не спостерігається.

За 23 місяці війни сепаратисти приростили територію на 5000 квадратних кілометрів, що відповідає території німецької землі Заарланд і Люксембургу разом. "Прирощування" територій відбувалось під час, або одразу після узгодження Мінську 1 та Мінську 2.

війна донеччина луганщина обсє

Знак гривні
Знак гривні